Så gick det för våra landslagsspelare

Under detta pågående serieuppehåll har tre spelare från herrlaget varit iväg för att representera sina länder på landslagsnivå. Här är en sammanfattning om hur det gick:

Malïk Mokédé blev uttagen för ett dubbel möte mot och i Wales tillsmammans med P18-landslaget. Där spelades det två jämna matcher. Den första slutade med en 0-1 vinst för Sverige och den andra slutade oavgjort 2-2. Malïk fick starta på bänken i båda matcherna men också hoppa in i båda. Detta i den 83:e respektive 73:e minuten.

Samuel Dahl som blev uttagen till P20-landslagets samling fick starta och spela hela sin match borta mot Lichtenstein. Dessutom gjorde han ett mål i matchen som slutade med en 0-4 vinst till Sverige. Förbundskaptenen och den tidigare ÖSK-tränaren Axel Kjäll sa i en intervju med svenskfotboll.se att han var jätteimponerad av spelarnas förmåga att gå ut och spela så samspelt efter ett relativt kort läger. Han menade dessutom på att laget dominerade och kunde gjort ett par mål till.

Valgeir Valgeirsson startade på mittfältet för det isländska U21-landslagets första match mot Österike och blev utbytt i den 68:e minuten. Matchen slutade i förlust för Island med 3-1. I den andra matchen för laget mot Ungern startade Valgeir på nytt och byttes ut i minut 74. Island vann matchen med 0-1 efter ett sent segermål på tilläggstid.