Presskonferens:

"Som att få en julklapp i mars."

Förstora bilden

I dag så var han äntligen på plats, ÖSK:s inlånade nyfävärv Paulinho Guara och presenterades på en presskonferens på Behrn Arena. Inför den samlade presskåren togSixten Boström , Lennart Sjögen och huvudpersonen själv plats på podiet.

ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren inledde med att välkomna Paulinho till klubben och läste upp den pressrelease klubben skickade ut i samband med att värvningen blev officiell för knappt en vecka sedan. Paulinho fick sedan dra på sig den ÖSK-tröjan, nummer 29, för första gången vilket fick fotoblixtarna att dominera i rummet. - Svartvitt är samma färger som jag hade i Brasilien, i Atletico Mineiro, sa brassen på lysande svenska. Efter detta tog trion längst fram till orda.

Lennart Sjögren:

"VI har haft en kontinuerlig kontakt med Paulinho i två veckor och det har känts väldigt bra redan från början. Både klubben och spelaren har velat det här. Alla papper finns tillgängliga på förbundet och med stor sannolikhet finns Paulinho disponibel för tränarna redan på måndag mot Mjällby."

Paulinho Guara:

"Jag är jätteglad över att ha kommit hit, det kändes bra direkt och kontakterna med Lennart har gått bra. Det känns jättebra i hjärtat och nu vill jag bara börja köra med laget. Jag skall jobba hårt på varje träning. Det viktiga är att jag är tillbaka och nu ser jag bara framåt. Jag spelade match den sista februari, en träningsmatch i Sydkorea och ligan där börjar precis som allsvenskan i mars. Jag fick inte spela så mycket det senaste året och det händer några saker som var negativa, men jag tar dem på ett positivt sätt."

Förstora bilden

Sixten Boström

:

"Som tränare är jag så klart väldigt nöjd över att få en sån här julklapp i mars. Det har ju varit diskussioner om att vi letat efter en forward och vi är jätteglada nu. Vi vet vad vi får, en spelare som kan svensk fotboll, som har spelat i Sverige tidigare och kan anpassa sig snabbt. Han har gjort 52 mål i Allsvenskan och sådana mängder mål gör man inte om man inte har vissa kvaliteter.

Vi får en utländsk spelare som kan svenska och det gör det mycket enklare för mig som tränare. Paulinho representerar precis den typ av spelare vi vill ha i ÖSK och jag vill ha i mitt lag. Alla i truppen är jätteglad över att Paulinho är här och det skall bli kul att ha honom med på träningen i morgon.Han är absolut aktuell direkt då han finns med i truppen. När serien är igång är alla spelare aktuella."

Paulinho kommer att spela med nummer 29.

Ta också chansen att se Paulinhos första träning med ÖSK imorgon fredag klockan 10.30 på Behrn Arena.

Marcus Avenbrand

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908