Paulinho Guará: "Perfekt för mig"

Förstora bilden

ÖSK-redaktionen fick en pratstund med nya anfallaren Paulino Guará. Den brasilianska anfallaren är glad över att vara tillbaka i Sverige och ser fram emot att hjälpa ÖSK göra en bra säsong.

Paulinho Guará, välkommen till ÖSK.

- Tack så mycket.

Hur känns det att komma tillbaka till Sverige?

- Det känns bra faktiskt. Jag fick kontakt med Lennart (Sjögren, sportchef ÖSK) i Örebro och vi snackade om möjligheterna att komma tillbaka till Sverige och spela fotboll. Allt har gått perfekt för mig och Örebro, vi är överens. Nu är jag tillbaka i Sverige och hoppas allt ska gå bra för mig i ÖSK. Jag hoppas jag kan ge något till laget och klubben.

Din svenska är väldigt bra måste jag säga.

- Jag imponerar mig själv faktiskt. Jag trodde att jag skulle ha glömt mycket men jag pratar bättre nu än när jag åkte.

Vad har du  fått för intryck av ÖSK?

- Först och främst det jag fått veta av Lennart, jag vet inte så mycket om Örebro annars. Det var ett jättepositivt snack med honom och när jag såg arenan där allt är nytt och lagets ambition att bli topp fem i allsvenskan så känns det ännu bättre. Truppen och laget är bra, det är en klubb där jag kan prestera bra fotboll och hjälpa till laget komma högt i tabellen. Det är viktigt när du kommer till ett nytt lag att veta att det finns spelare som passar ditt spel.

Du kommer närmast från spel i den sydkoreanska ligan. Kan du berätta om din tid där?

- När jag flyttade 2008 var det bra. Jag spelade sex matcher och gjorde två mål och ett assist. Sen fick problem med en knä och kunde inte spela. När jag kom tillbaka fick jag inte mycket speltid, bara väldigt lite. Det var lite problem med tränaren som inte ville satsa på utländska spelare. Jag började känna att jag behövde speltid och få en ny chans i en annan klubb.

Många känner till dig sedan din tid i Örgryte och Hammarby. Men för de som inte har koll på Paulinho Guará, kan du beskriva dig själv som spelare?

- Jag är en spelare som krigar för laget och kämpar. Varje träning, varje match försöker jag göra mitt bästa. Jag har lärt mig mycket om svensk fotboll och lärt mig en del annat i Sydkorea också. Som man säger, när man blir äldre blir man klokare. Jag gillar också teknisk fotboll, men som spelartyp är jag en lagspelare.

Göra mål då?

- Ja, göra mål! Det viktiga.

Vad har du för erfarenhet av 4-3-3?

- I Örgryte spelade vi 4-3-3 under Zoran Lukic, även i Sydkorea spelade vi med tre anfallare.

Hur ser du dig i ÖSK:s spelsystem?

- Jag vill inte säga att jag bara kan spela på topp och inte på kanten. För mig spelar det ingen roll, det viktiga är att jag kommer överens med tränaren och vad han tycker - vad som är bäst för laget. Men jag är en spelare med ambition som kämpar för att passa in.

I vilken form är du i just nu?

- Fysiskt är jag i bra form. Men det är inte samma sak om man inte spelar matcher, det är matcherna som gör konditionen. Matcher ger självförtroende och allt det som behövs. Jag tror att om några träningar, några pass, så blir det bra.

Återigen, varmt välkommen till ÖSK.

- Tack så mycket.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908