Välkommen Peter Gwargis!

ÖSK Fotboll kan idag meddela att Peter Gwargis ansluter till herrlaget. Den 23-årige mittfältaren lånas in från Malmö FF och kommer tillhöra ÖSK under säsongen 2024. Varmt välkommen till ÖSK Peter Gwargis.

– Peter är en skicklig offensiv spelare som har kört fast lite i MFF. Han har fin teknik, är bra en mot en och har ett tungt skott med sin fina vänsterfot. Jag har följt honom sen hans startdebut i Superettan våren 2018, då han spelade för Jönköping och jag tränade Östers IF. Peter gör vår trupp starkare och ger oss betydligt bättre bredd på de offensiva positionerna, säger ÖSK:s huvudtränare Christian Järdler.

Peter Gwargis föddes i Sydney, Australien, och kom till Sverige som tre-åring. Hans moderklubb är Jönköpingsklubben IFK Öxnehaga och som 12-åring tog han steget till ett annat Jönköpingslag, Husqvarna FF. Där blev det sex år och bland annat spel i Ettan södra innan flytten gick till Jönköping Södra IF och Superettan. För J-södra blev det en säsong, 16 framträdanden, tre mål och tre assist i Superettan. Sedan valde Peter som 18-åring att flytta till England och Brighton & Hove Albion som han representerade i tre år och gjorde framträdande på både ungdoms- och seniornivå.

Efter tre år i Brighton gick flytten till Malmö FF sommaren 2021. Under sin första tid i Malmö blev det fem allsvenska matcher för att sedan gå på lån tillbaka till J-södra under 2022. Där fick Peter säsongen förstörd av en korsbandsskada och spelade endast 3 matcher. 2023 blev det återigen en utlåning och denna gång till Degerfors IF i Allsvenskan. För Degerfors gjorde Peter 24 matcher, ett mål och ett assist förra säsongen. På sin meritlista finns även nio ungdoms- och juniorlandskamper för Sverige.

Peter Gwargis ansluter nu till ÖSK och gör sin första träning med laget redan idag.

– Det känns jättekul att vara här. Jag längtar till att få köra i gång och träffa grabbarna. Jag har haft koll på Örebro och att det gått bra under försäsongen så jag vill bara komma hit och hjälpa till så gott jag kan. Jag hoppas kunna bidra på mitt sätt och försöka vinna varje match. Jag har bra minnen från Örebro och Behrn Arena, det är en arena jag gillar, så jag längtar att få spela här. Jag har ju mött ÖSK innan och det är en av de roligare matcherna i Superettan på grund av supportrarna och att nu få spela med dem och med deras stöd i ryggen kommer bli häftigt, säger Peter Gwargis.

Peter Gwargis
Född: 2000-09-04
Nationalitet: Sverige
Längd: 184 cm
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: IFK Öxnehaga, Husqvarna FF, Jönköpings Södra IF, Brighton & Hove Albion, Malmö FF, Degerfors IF

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908