Ett tufft genrep mot Djurgårdens IF

Dagens genrep mot Djurgårdens IF inför seriepremiären 1:a april spelades på Lidingövallen i Stockholm. ÖSK med inlånade Peter Gwargis i laget för första gången fick en tuff start när Markus Danielsson når högst på ett inlägg. Därmed en tidig ledning för Djurgården i den 3:e minuten. Efter en inledande press med mycket bollinnehav från Djurgården kom ÖSK in i matchen mer och kunde etablera sitt spel vid ett par tillfällen. Men Djurgårdens övertag var snabbt tillbaka och i den 26:e minuten gjorde Oskar Fallenius 2-0 från nära håll efter att Daniel Strindholm lämnat retur på ett distansskott från Deniz Hümmet. Efter 2-0 målet hade ÖSK mer boll men målchanserna lös med sin frånvaro. Närmast var Gwargis som fick ett skottläge i straffområdet efter fint förarbete av Charlie Swartling, men skottet täckt och ut till hörna. ÖSK avslutar halvleken bra men 2-0 står sig till paus. Mot slutet tvingades också ÖSK till ett byte när Jesper Modig klev av och nye A-lagsspelaren Wessam Dukhan fick komma in.

ÖSK fick i andra halvlek återigen släppa in ett mål i matchen efter att Hümmet gör 3-0 i den 52:a minuten. Detta efter att han blivit frispelad på bortre stolpen av Fallenius. I 64:e minuten får vi se ett fint samarbete mellan Gwargis och Kalle Holmberg när Gwargis hittar in till en fri Holmberg som avslutar i stolpen och ut till inspark. Innan matchen var slut hann Djurgården göra 4-0 genom Ahmed Saeed och 5-0 genom Peter Therkildsen. Vilket blev slutresultatet i ett tufft genrep för ÖSK.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det blev en lektion för oss i dag angående beslutsfattning och teknik. Vi saknar en del viktiga spelare men ändå nyttigt för oss och våra yngre spelare att mäta sig mot ett av Sveriges bästa lag. Vi är inte nära Djurgården i dag som är klart mycket bättre och därför är det helt rättvist att de vinner matchen. Nyttigt för oss att se var nivån ligger om man vill spela i ett allsvenskt topplag

- Sen finns det positiva delar, där vi har några bra anfall men behöver bli bättre på att använda planen på ett bättre sätt. Vi spelar för trångt och ger Djurgården ett försvarsspel som är tacksamt för dem. Elias tillbaka från sjukdom, gör det bra i sina 60 minuter och är vår bästa spelare i dag. Wessam kommer också in igen med ett nytt kontrakt och gör det bra ännu en gång. Nyttigt att få in Peter i laget och att han får minuter i dag, han behövs för att skapa konkurrans både i match och på träning. Nu väntar en träningsledig helg och sen hoppas jag att få tillbaka många spelare i träning och där efter är det sen fullt fokus på premiären.

Nästa match för ÖSK:s herrar spelas måndag, annandag påsk, 1 april kl. 13:00 då vi möter Skövde AIK hemma på Behrn Arena i Superettans premiär.

Statistik
Resultat: 5–0 (2–0)
Byten ÖSK: Modig ut - Dukhan in (41'), Swartling ut - Mokédé in (60'), Barsoum ut - Hansemon in (60') Gwragis ut - Shagaxle in (66'), Holmberg ut - Fousseni in (83'), Bjørnstad ut - Bruhn in (91').

ÖSK:s Startelva:
13. Daniel Strindholm
– – – – – – – – – –
3. Oskar Käck
4. Erik McCue
5. Jesper Modig
2. Tobias Bjørnstad
– – – – – – – – – –
90. Elias Barsoum
15. Niclas Bergmark
– – – – – – – – – –
20. Charlie Swartling
9. Peter Gwargis
10. Victor Backman
– – – – – – – – – –
17. Kalle Holmberg (K)

Ersättare:
1. Malte Påhlsson
6. Wessam Dukhan
12. Theodor Hansemon
14. Hamse Shagaxle
18. Bilal Fousseni
28. Herman Bruhn
99. Malïk Mokédé

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908