Tung förlust i årets sista match

Den 30:e och sista omgången av Superettan var här och ÖSK reste till Eskilstuna för att möta AFC på Tunavallen. Den första halvlekens chanser var lätträknade och när målen inte syntes till alls var det istället det svartvita bortaföljet som bjöd på den stora underhållningen. Den andra halvleken var inledningsvis ännu svagare från båda lagen, även om ÖSK gjorde ett fint bortdömt offsidemål tidigt. Målen skulle dock komma och det tyvärr från hemmalaget som gjorde 1,2 och 3-0 innan årets sista matchen var slut.

På ett grått och halt Tunavallen var det inledningsvis AFC som tog tag i bollinnehavet. Men ÖSK visade att så fort man fick tag i bollen gick det relativt enkelt att spela sig fram till AFC:s straffområde. Dock hittade man inget riktigt avslutsläge på de fåtal anfall man hade i början.

Matchens första målchans kom i den 6:e minuten när en AFC spelare kommer fri från halva plan mot ÖSK:s målvakt Daniel Strindholm. En första tvekan från Strindholm på den långa bollen räddades upp fint när han sedan avvärjer avslutet. Även nästa chans gick till det orangea laget efter slarvigt passningspel kring eget straffområde från ÖSK. Situationen avslutades med en farlig styrning när Daniel Hultqvist ska täcka ett skott, bollen tätt utanför första stolpen.

I den 21:a minuten kom ÖSK:s första målchans när Kevin Walker hittar Jake Larsson i djupled från sin vänsterytter position. Han bromsas av en försvarare men kan hitta en lucka för ett avslut som räddas efter marken. Strindholm får återigen ingripa när AFC kommer i en omställning i den 28:e minuten för nästa målchans. Keepern som gör sin första start i årets Superettan gör återigen en fin räddning när han limmar det låga skottet.

Den stora underhållningen under matchens första halvlek kom från bortastå där ett exemplariskt svartvitt bortafölje skapade en härlig och värmande stämning. Det var skralare med chanser och mål vilket gör att resultatet i paus skrivs till 0-0.

Till den andra halvleken valde huvudtränare Christian Järdler att göra ett byte där Samuel Kroon fick lämna plan för Victor Backmans inträde. Det var nära att bli ett omedelbart genidrag när Backman i den 47:e minuten spelar fram Kalle Holmberg i ett friläge. Skottet i mål men Holmberg avblåst för offside och ingen förändring på tavlan.

Efter en tempofattig start av andra halvlek där Holmbergs offside mål var den ända chansen är det AFC Eskilstuna som tar ledningen i den 60:e minuten. En stökig situation i straffområdet där Adam Larsson tillslut kan sätta in en av många returer i målet bakom Strindholm. Dessutom gör Larsson även 2-0 sex minuter senare. För ÖSK:s del var inbytte Hamse Shagaxle nära att få in en reducering direkt efter 2-0 målet, men AFC målvakten håller tätt mellan bena.

Dessvärre är det AFC som också gör det tredje målet i matchen. I den 77:e minuten kommer 3-0, direkt efter att Strindholm gjort en bra räddning på ett friläge från nära håll. Surt för ÖSK och speciellt Strindholm som får se sig besegrad av en retsam chip.

I den 79:e minuten blir 16-årige Victor Sandberg inbytt för sin debut i a-lagssammanhang. Mot slutet är det Eskilstuna som jagar flera mål men ÖSK försvaret håller tätt sista tio minutrarna och slutresultatet blir därmed 3-0 och en tung ÖSK förlust i årets sista match.

Resultat: 3-0 (0-0)
Mål: Adam Larsson (60', 66'), Ludvig Thorell (77')
Byten ÖSK: Samuel Kroon ut - Victor Backman in (46'), Kevin Walker ut - Adam Bark in (62'), Elias Barsoum ut - Hamse Shagaxle in (62'), Jake Larsson ut - Daniel Björnquist in (62'), Daniel Hultqvist ut - Victor Sandberg in (79')