4-0 vinst i måstematchen mot Landskrona

Under lördagseftermiddagen var det dags för säsongens sista hemmamatch i Superettan när ÖSK i den 29:e omgången tog emot Landskrona BoIS på ett regnigt Behrn Arena. Holmberg gjorde 1-0 i mitten av den första halvleken vilket också var resultatet i paus. I mitten av andra halvlek utökade Kroon till 2-0 och Seger till 3-0. I slutminuterna spikade inhoppande Bark slutresultatet till 4-0.

Inför dagens match gjorde Järdler två förändringar i startelvan, Shlimon och Bergmark fick lämna plats för Backman och Crona. Det var gästerna som inledde matchen piggast och tog tag i spelet och sköt några distansskott men utan att Eskelinen behövde ingripa. I den 24:e minuten skapade ÖSK sin första riktiga målchans. Ett högerinlägg från Valgeirsson nickskarvades av Backman fram till Holmberg som i central position skottfintade sig förbi sin försvarare och sköt säkert in 1-0 till höger om Kaddoura i BoIS-målet. Ett förlösande skönt ledningsmål. Strax därefter tvingades Andrésson utgå skadad och Bergmark fick ersätta islänningen i backlinjen. Återstående delen av första halvlek präglades av att gästerna rullade runt bollen inom laget och ÖSK försvarade sig kompakt utan att släppa till några chanser. 1-0 stod sig in till pausvilan.

ÖSK klev ut med hög intensitet i inledningen av den andra halvleken. Seger sköt från distans och Kaddoura tvingades till en bra räddning, på returen fick Kroon sånär ett bra läge men en försvarare hann kasta sig emellan. I den 54:e minuten kontrade ÖSK genom Holmberg som passade vidare till Larsson som i straffområdet hårt uppvaktad av försvarare fick fram bollen till Kroon som drog till med ett stenhårt vänsteravslut tätt över ribban. De svartvita anfallarna fortsatte att vara heta framåt. Med dryga timmen spelad stormade Larsson fram på vänsterkanten och slog in ett lågt inspel i straffområdet. Backman släppte kyligt bollen mellan benen och bakom honom kom Kroon och nu var siktet kalibrerat och Samuels tredje målchans på kort tid resulterade i mål efter ett fint skott till vänster om Kaddoura. 2-0 till publikens stora glädje!

Kroon fortsatte sin fina andra halvlek med att löpa ifrån sin försvarare i djupled och skjuta ett lågt skott men Kaddoura fick ut en hand och bollen till hörna. Med 20 minuter kvar dribblade sig nyss inkomna Barsoum in i straffområdets vänstra del, passade bakåt till Seger som några meter utanför straffområdet fick på en kalasträff och bollen otagbart upp i högra krysset och 3-0. Landskrona var ett slaget lag och ÖSK kunde fortsätta att spela ut. Med tre minuter kvar rann inhoppande Bark igenom på vänsterkanten, dribblade sig förbi sista försvararen och chippade kyligt in även 4-0 och firade loss rejält framför hemmaklacken. Strax därefter blåste domaren av matchen och ÖSK kunde inkassera tre mycket viktiga poäng till tabellen.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Max Mölder med att bekymra sig över de enkla målen hans lag släppte in. Det var svårt att försvara sig både individuellt och kollektivt mot ÖSK som låg och väntade på kontringstillfällen. ÖSKs Christians Järdler var mycket glad, och stolt över killarna. Hela laget följde matchplanen till 100 %. Klockrent försvarsspel hela matchen och bra anfallsspel som både var vasst och effektivt. Han avslutade med att säga att det blir en skön lördagskväll utifrån det här läget.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 11 november kl. 15.00 borta mot AFC Eskilstuna.

Resultat: 4-0 (1-0)
Mål: Holmberg 24’, Kroon 61’, Seger 70’, Bark 87’
Varningar: Rapp, Diawara, Edvardsson, Kotto, Hegdal
Hörnor: 4-1
Byten ÖSK: Axel Andrésson ut – Niclas Bergmark in (28’), Victor Backman ut – Elias Barsoum in (68’), Kalle Holmberg ut – Daniel Björnquist in (77’), Samuel Kroon ut – Adam Bark in (77’), David Seger ut – Lucas Shlimon in (77’).
Byten Landskrona: Edvin Dahlqvist ut – Kofi Asare in (46’), David Edvardsson ut – Max Nilsson in (68’), Robin Dzabic ut – Sam Hegdal in (68’), Ousmane Diawara ut – Xavier Odhiambo in (77’).
Domare: Enzo Vesprini, Fredrik Hammarström (ass.), Conny Hugman (ass.) och Martin Thorén (fjärde).
Publik: 3053

William Eskelinen
Sebastian Crona – Daniel Hultqvist – Axel Andrésson
Valgeir Valgeirsson – Kevin Walker – David Seger – Victor Backman – Jake Larsson
Kalle Holmberg – Samuel Kroon

På bänken: Strindholm, Shagaxle, Bark, Björnquist, Barsoum, Shlimon, Bonde, Bergmark