Serieseger!

Säsongens sista match var här och allt stod på spel inför den. Två matcher och tre lag som alla ville vinna serien och gå upp i Elitettan. Serietvåan ÖSK tvungna att vinna sin match mot Västerås BK30 hemma på Behrn Arena. Samtidigt spelade ettan Smedby AIS hemma mot trean Husqvarna FF. Om ÖSK gjorde sitt i sin match behövde också Smedby tappa poäng för att det skulle bli ett segerfirande på Behrn. ÖSK började starkt men gästande Västerås gjorde 0-1 i 11:e minuten. Det skulle också vara resultatet i halvtidsvilan trots ÖSK dominans. Samtidigt stod det 0-3 till Husqvarna i Norrköping och inför andra halvlek hade ÖSK allt i egna händer, man behövde "bara" vinna sin match. Något man också skulle göra efter en ännu större dominans i andra. Tre mål och man vände matchen till seger, serieseger. För när det även var bekräftat att Smedby förlorade sin match så kunde segervrålet, guldhattarna och champagnen starta segerfesten på Behrn. En otroligt stark säsong är slut och ÖSK är seriesegrare samt ett Elitettan-lag!

ÖSK började matchen i ett rasande tempo och pressade Västerås direkt. Redan efter nio minuter hade man genom Cornelia Karlsson, Amelia Olofsson och Lisa Bergman skapat tre fullskaliga målchanser. Karlsson sköt tätt utanför, Olofssons skott räddades av VBK30-målvakten och Bergman nickade precis över. Därför var det förvånande när Västerås i sitt första och nästan enda anfall i hela halvleken gör 0-1 i den 11:e minuten.

ÖSK skakade direkt av sig kallduschen och var ytterst nära att kvittera i den 13:e minuten när Emelie Alfredssons hörna nickas mot mål och räddas på mållinjen. Efter en stunds kalabalik får VBK30 ordning på försvaret och chansen är över. Kort därefter driver Izabella Hurtig bollen framåt efter vänsterkanten, viker in och avlossar ett skott när hon når straffområdeslinjen. Skottet tvingar VBK30 målvakten till ytterligare en räddning.

Efter den inledande chanskvalkaden kom en period där ÖSK inte hittade fram och igenom lika ofta. Nästa chans kom i den 27:e minuten när Cornelia Karlsson är nära att med huvudet skarva bollen förbi målvakten och in. Hon är även först på returen men då kommer flaggan upp och det blåstes av för offside.

Mot slutet av första jämnar VBK30 ut och kan själva hålla i bollen en del. Någon mer farlig målchans blir det inte och i paus är resultatet 0-1 emot ett överlag dominerande ÖSK. Detta en smula kämpigt eftersom ställningen i den andra matchen var i ÖSK:s favör, 0-3 till Husqvarna FF.

ÖSK inleder den andra halvleken som den första i ett högt och aggresivt tempo. Direkt i minut 46 gör man också 1-1 men Amelia Olofssons mål blir bortdömt för en tveksam offside. I den 56:e minuten ropar ÖSK på straff när Lisa Bergman dras i armen och faller i straffområdet men ingen åtgärd från domaren.

Det efterlängtade kvitteringsmålet kommer genom ÖSK:s skyttedrottning Cornelia Karlsson i den 61:a minuten. Karlsson frispelad av Izabella Hurtig kan säkert placera in bollen förbi målvakten och in i mål. Dessutom i minuten efter är det Amelia Olofsson som kommer fri mot VBK30-målvakten. Skottet inte lika välriktat men bollen hamnar tillslut hos Lisa Bergman som har öppet mål men skottet flyger högt över.

Efter målet fortsätter ÖSK sin intensiva press och skapar läge efter läge. Tillslut i minut 71 kommer ledningsmålet när Lisa Bergman vinner sin duell i straffområdet mot tre försvarare och trycker in en retur i mål för 2-1. Samtidigt är resultatet i Smedby - Husqvarna fortfarande 0-3 och ÖSK i nuläget seriesegrare.

ÖSK som red på en framgångsvåg utökar också sin ledning till 3-1 genom inbytte Ella Gunnarsson redan i den 75:e minuten. Efter att ÖSK sedan bevakat sin ledning fick VBK30 mer boll under de sista fem minutrarna av ordinarie tid. Däremot var man aldrig nära att hota Ellen Portuguésmål och slutresultatet blev 3-1 till ÖSK. Vinsten innebar också en serieseger då Smedby inte lyckades vända till vinst mot Husqvarna. Därmed är det Elitettan som väntar för vårt damlag år 2024!

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Underbart och en stor lättnad också. Det har varit en lång lördag. Vi får lite medstuds när Husqvarna gör sitt mot Smedby men vi gör också en riktigt bra match här på Behrn. Vi är riktigt bra och allt är fantastiskt. Jag är så stolt och imponerad av tjejerna som lagt ner ett så stort jobb, vi är värda detta!

Resultat: 3–1 (0–1)
ÖSK:s målskyttar: 1-1 Cornelia Karlsson (61'), 2-1 Lisa Bergman (71'), 3-1 Ella Gunnarsson (75')
ÖSK:s byten: Amelia Olofsson ut - Ella Gunnarsson in, Izabella Hurtig ut - Emilia Andersson in, Klara Spångberg ut - Josefine Eklund in, Alva Hyttinen ut - Ellen Karlsson in, - Maja Eriksson in.