Vinst mot Älvsjö AIK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna regniga söndag startade seriespelet återigen för ÖSK som avslutade vårsäsongen som serieledare. En serieledning som man idag hade chansen att utöka då lagen närmast bakom inte vann sina matcher i denna 14:e omgång av Division 1 Mellersta. Matchen inleddes av ÖSK på ett bra och intensivt sätt. Vilket också skulle resultera i ledning 1-0 i paus signerat Emilia Andersson. ÖSK fortsatte i den andra halvleken på samma sätt och inom loppet av en minut kunde man göra både 2-0 och 3-0. Detta blev även slutresultatet och ÖSK fastställer därmed sin plats i toppen av serien som man nu leder med tre poäng före Smedby AIS.

ÖSK började matchen starkast och tuffast. Man vann många dueller och fick därmed ett stort bollinnehav. Under de första 10:e minutrarna var det bara ett enstaka ögonblick som Älvsjö hade kontroll om bollen. ÖSK:s intensitet gjorde att yttorna på plan blev stora och det var flera gånger man var nära att komma till hundra procentiga chanser. Dock fattades den sista lilla detaljen för det. Efter 15 minuter var spelet någorlunda utjämnat och ÖSK:s inledande intesitet avtog något. Detta ledde till att Älvsjö i den 18:e minuten kunde komma fram och få sitt första skott mot mål. Men det gick utanför och läget var bättre än avslutet. Direkt efter detta tog ÖSK tillbaka initiativet och i den 22:a minuten kom också första målet. Detta genom Emilia Andersson som på ett inspel från Cornelia Karlsson på högerkanten vinner sin duell i straffområdet och trycker in 1-0 nere vid stolproten.

Efter målet var det ett kontrollerande ÖSK som flera gånger kunde hålla bollen inom laget samt hittade flera gånger in i motståndarnas straffområde. Närmast ett 2-0 mål var Izabella Hurtig i den 37:e minuten som återigen efter ett inspel från högerkanten sköt i stolpen vars retur sedan kunde rensas. Känslan innan paus var att ÖSK borde ha haft en ledning med minst ett par mål men så var inte fallet och 1-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken var det ÖSK som startade på samma intensiva sätt som i första och fortsatte med den kontroll man haft av matchen. I den 49:e minuten ropar ÖSK på straff men domaren friar. Istället blir det en kontring för Älvsjö som slutar i ett motlägg vid ÖSK:s straffområdeslinje. Motlägget tar illa på Matilda Wennberg som efter ett par minuters avbrott tvingas kliva av och in kommer Josefine Eklund istället. Efter avbrottet dröjde det ett par minuter innan spelet var uppe på samma nivå som innan. I den 57:e minuten kommer ÖSK igen fram på högerkanten som varit deras främsta vapen denna match. Inspelet från Emelie Alfredsson hittar också in i mål till 2-0 efter att en Älvsjö spelare stött den i sitt eget mål. Direkt i minuten efteråt kunde även Cornelia Karlsson göra 3-0 genom en lobb från halva offensiva planhalvan. Detta efter en svag rensning från Älvsjö målvakten på grund av den höga press ÖSK satte upp. Efter målen och på grund av en del byten sjönk tempot och kvaliten i matchen. Resterande del blev mestadels en transportsträcka fram till slutsignal och tre poäng för ÖSK. Visst kunde vi gjort ett par mål till men det ville sig inte riktigt. Älvsjö försökte mot slutet och skickade in ett par inlägg men det ville sig inte heller för dem. Matchen slutar därmed 3-0 och vi utökar därmed vår serieledning till tre poängs försprång ner till Smedby AIS.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Skönt att vara igång! Vi visste att Älvsjö skulle vara bättre sen vi mötte dem senast och att det skulle bli en tuff match. Men jag tycker att vi börjar matchen väldigt bra och gör över 90 minuter en stabil fotbollsmatch. Tre fina mål och håller nollan, bra start på hösten!

Nästa match för ÖSK är på söndag den 11 augusti kl. 19:00 mot RIK Karlskoga. Detta derby spelas på bortaplan på Klista IP A-plan i Karlskoga.

Statistik
Resultat: 3–0 (1–0).
ÖSK:s målskyttar: Amelia Olofsson (61')
ÖSK byten: Wennberg ut - Eklund in (52'), Stråle ut - Spångberg in (63'), Karlsson ut - Eriksson in (63') , Thörngren ut - Hyttinen in (81').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
16. Lisa Bergman
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
9. Emilia Andersson
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
2. Klara Spångberg
3. Josefine Eklund
13. Maja Eriksson
17. Alva Hyttinen

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908