Förlust i träningsmatchen mot AIK

Efter att ha tagit sommaruppehåll med en serieledning så var ÖSK:s damer idag tisdag tillbaka för att sätta igång höstsäsongen på riktigt. Detta gjorde man genom att möta AIK i en träningsmatch innan söndagens återstart av Division 1 Mellersta mot Älvsjö AIK.

Det var ett AIK som kom ut och tog tag i spelet direkt och förde matchen från minut ett. Det var också AIK som skulle göra det första målet och det kom redan i den 6:e minuten. En AIK spelare fick för mycket tid utanför straffområdet och kunde prickskjuta in bollen bakom en chanslös Ellen Portugués i ÖSK målet. Efter detta visade ÖSK att man absolut kan konkurera mot ett elitettan lag. Då man under ett flertalet gånger kunde hålla i bollen och spela sig ur AIK:s press. Däremot hittade man inte riktigt rätt i sista passningen och kunde inte ta sig tillräckligt långt fram för att skapa en målchans. Ju mer halvleken gick ju mer kunde AIK ta över spelet och det var ett ÖSK som hade det allt svårare att ta sig ur sin egna planhalva. Istället fick man försvara lågt och 0-2 var nära i den 33:e minuten men AIK:s nr 9 blev sent avblåst för offside. I den 36:e fick Portugues sträcka ut rejält för en räddning på ett till distanskott. Den första halvleken sammanfattas med ett stort bollinnehav för AIK men trots det inte jättemånga heta chanser. ÖSK stod upp bra i sitt försvarsspel och resultatet var därmed 0-1 till gästerna från Stockholm.

Till den andra halvleken bytte AIK inprincip hela laget vilket resulterade i att spelet var utjämnat återigen. Presspelet från AIK var högt men oeffektivt och ÖSK kunde ha mer bollinnehav de första tio minutrarna. Däremot lyckades man inte nu heller skapa några heta målchanser. Det skulle dröja till den 61:a minuten för ÖSK:s första farliga målchans. Detta då Amelia Olofsson kom fri och dessutom säkert kunde sätta dit ett kvitteringsmål till 1-1. Det resultatet skulle dock inte stå sig länge då AIK kunde återta ledningen i den 64:e minuten genom sitt första läge i denna halvlek. Även om AIK-laget nu hade mindre minuter i benen så var det ÖSK som var det piggare och bättre laget i stora delar av den andra halvleken. AIK hade svårt att skapa lägen samt att komma in i ÖSK:s straffområde och det var ett ÖSK som var fler gånger i motståndarens straffområde. Sent i den 88:e minuten kunde dock AIK kontra mot ett ÖSK som klivit upp på en hörna men avslutet stoppades igen av Portugues. När domaren blåste av matchen i den 92:a minuten kan vi konstatera att ÖSK stod upp bra mot ett tufft och bättre motstånd. Slutresultatet som alltså skrivs till en 1-2 vinst för bortalaget var trots förlust ett tydligt kvitto på att laget har bibehållit vår formen.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Det var en tuff match och AIK leder Elitettan av en anledning. Man märker att det går lite fortare i både när man vinner boll och förlorar den samt vad man ska göra med den i nästa aktion. Men jag är stolt över vår arbetsinsats och hur vi försvarar oss lågt. De har ju jättemycket boll och vi försvar vårt straffområde där jag tycker vi inte släpper till allt för många farliga målchanser. Sen lite olyckligt att vi inte kommer upp i press ordentligt vid deras 0-1 mål.

– I andra halvlek får vi ha bollen lite oftare och har mer skarpa anfall. Vilket är kul och ett fantastiskt mål. I det stora hela är jag nöjd med arbetsinsats och prestationen men vi märker också att vi behöver göra nya aktioner och beslut lite snabbare. En bra genomkörare inför Älvsjö på söndag.

- Träningen efter uppehållet har varit bra och vi kom igång med en träningshelg med dubbel pass där alla var väldigt påkopplade. Vi har haft en vår där vi resultatmässigt gjort det väldigt bra men trots det verkar alla vara medvetna om att det fortfarande krävs ett hårt jobb. Vi är också medvetna om att det finns delar som vi behöver göra bättre om vi ska vinna många matcher i höst. Gruppen är väldigt bra och redo för höstsäsongen.

Nästa match för laget är på söndag den 6 augusti kl. 16:00 mot Älvsjö AIK. Det är den första seriematchen efter sommaruppehållet och spelas hemma på Grönpepparparkens IP.

Statistik
Resultat: 1–2 (0–1).
ÖSK:s målskyttar: Amelia Olofsson (61')
ÖSK byten: Weinacht ut - Hurtig in (46'), Thörngren ut - Stråle in (46'), Karlsson ut - Eriksson in (60'), Hyttinen ut - Holmqvist in (67'), Wennberg ut - Spångberg in (76'), Olofsson ut - Dervisevic in (76').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
17. Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
9. Emilia Andersson
12. Karin Weinacht
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
2. Klara Spångberg
7. Alva Holmqvist
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
18. Inda Dervisevic
21. Olivia Stråle

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908