Örebro SK Fotboll tar aktivt ställning mot VAR

Örebro SK har liksom många andra elitklubbar tagit tydlig ställning: vi emotsätter oss införandet av VAR i svensk fotboll. Det har klubbens medlemmar beslutat på vårt årsmöte tidigare i år. En majoritet av alla elitklubbar i Sverige har fattat samma eller liknande beslut.

För oss i ÖSK måste majoritetsbeslut i de beslutande organen av [de flesta] av våra elitfotbollsklubbar väga väldigt tungt när svensk fotboll tar ställning i VAR-frågan. ÖSK kommer alltid att värna om denna föreningsdemokrati och den unika kraft som följer av den. Vi utgår från att SvFF är av samma inställning.

Som ledamöter för SvFF:s distrikt också påpekat är elitklubbarna de som direkt drabbats av VAR och ÖSK håller med om att det är elitklubbarna snarare än distrikten som bör ta beslut kring ett eventuellt införande av VAR. Inom denna grupp är majoritetens ställningstagande mot VAR tydligt och därför är det för ÖSK således uppenbart att inget demokratiskt underlag finns för att införa VAR i svensk fotboll. Vi fortsätter att noggrant bevaka frågan och kommer aktivt agera om något beslutsorgan indikerar en annan uppfattning i frågan.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908