Tung förlust mot GAIS

På söndagseftermiddagen spelade ÖSK sista Superettanmatchen innan sommaruppehållet och för motståndet stod GAIS på bortaplan. Hemmalaget tog en tidig ledning genom Celik och efter en halvtimme kom även 2-0 av Julius Lindberg. I slutet av matchen gjorde GAIS ytterligare två mål genom Friday och Ahl Holmström och resultatet skrevs till 4-0.

Järdler höll startelvan intakt jämfört med senaste segermatchen mot Gefle för en vecka sedan. Seger fick matchens första målchans när han sköt från distans men Krasniqi mellan GAIS stolpar räddade utan större problem. I den nionde minuten ställde GAIS om i en kontring, bollen nådde Celik i vänsterytterposition och han bröt in i straffområdet, vände bort Hultqvist och sköt ett kvickt skott till vänster om Eskelinen som hamnade på hälarna och kunde bara se på när bollen hittade in intill stolpen. 1-0 GAIS. ÖSK hade svårt att få någon rytm i spelet och inledande 20 minuterna innehöll många bortslagna passningar. I den 25:e minuten kom Julius Lindberg fri mot Eskelinen men William gjorde en fin benparad. Efter en halvtimme spelad slarvade Eskelinen och Shlimon i igångsättningsfasen och Celik kom i ett rent friläge i straffområdet men Eskelinen gjorde en strålande enhandsräddning. Returen gick dock till en GAISare som hittade in med bollen till Julius Lindberg som skickade upp 2-0 i nättaket. I den 36:e minuten var det nära även 3-0 men Lundgrens avslut prickade stolpen och returen sköts tätt utanför. Efter 45 minuter blåste domaren av för halvtid och ÖSK fick välbehövlig tid i omklädningsrummet och samla ihop sig.

Inför andra halvlek valde Järdler att göra ett dubbelbyte i backlinjen. Ut med Hultqvist och Andrésson och in med Valgeirsson och Bergmark. ÖSK tog tag i taktpinnen och försökte etablera tryck i jakten på reducering och fick ett större bollinnehav men fortsatt svårt att skapa målchanser. I den 69:e minuten fick istället Julius Lindberg ett nytt friläge men Eskelinen räddade till hörna. Valgeirsson stack upp med ett löst skott på mål vilket var ett av få ÖSK skott på mål i matchen. I den 78:e minuten bjöd Dahl den förre ÖSKare Friday på ett friläge och bollen rullades till höger om Eskelinen och 3-0. Fem minuter senare sköt inhoppande Ahl Holmström 4-0 intill högerstolpen. Sista delen av matchen spelades sedan bara av och resultatet skrevs till 4-0 och en tung svartvit förlust.

Nästa match för ÖSK i Superettan spelas 7 juli kl.19.00 hemma mot Östers IF.

Resultat: 4-0 (2-0)
Mål: Celik (9’), Julius Lindberg (31’), Friday (78’), Ahl Holmström (83’).
Varningar: Wängberg, Cardaklija, Moro
Hörnor: 6-3
Byten ÖSK: Daniel Hultqvist ut – Valgeir Valgeirsson in (46’), Axel Oskar Andrésson ut – Niclas Bergmark in (46’), Lucas Shlimon ut – Adi Fisic in (68’), David Seger ut – Daniel Björnquist in (86’).
Byten GAIS: Joackim Åberg ut – Richard Friday in (53’), Jonas Lindberg ut – Axel Henriksson in (65’), Egzon Binaku ut – Niclas Andersen in (65’), Mervan Celik ut – Viktor Alexandersson in (80’), Julius Lindberg ut – Alexander Ahl Holmström in (80’).
Domare: Enzo Vesprini, Danha Bachiri (ass.), Alexander Milovanovic (ass.) och Jure Sosic (fjärde).