ÖSK inleder ny satsning på akademin tillsammans med Görtz Fastigheter

ÖSK Fotboll tar ett stort och viktigt steg mot framtiden genom att sjösätta en strategisk satsning på akademiverksamheten. Idag har klubben skrivit ett flerårigt avtal med Görtz Fastigheter som avsevärt ökar resurserna för klubbens akademi.

– Vi är oerhört stolta och glada att kunna presentera detta avtal som utgör en grundbult för vår kommande satsning. Görtz Fastigheter är ett företag med en lång historia av att verka i Örebro och för örebroarnas bästa vilket gör att det känns extra bra att inleda detta samarbete. Samtidigt vill vi även sända en tydlig signal om vår långsiktiga resa där vi tillsammans som fotbollsstad, företag och privatpersoner behöver verka för örebrofotbollens bästa, säger ÖSK:s ordförande Lars Larsen.

ÖSK:s styrelse har fattat beslut om att prioritera akademins utveckling. Därför inleds nu en satsning inför säsongen 2024 som syftar till att skapa bättre förutsättningar för spelare, tränare och akademins dagliga verksamhet. För att möjliggöra denna satsning har klubben skapat ett partnerkoncept kallat Akademifamiljen. Akademifamiljen riktar sig mot företagare som vill vara med på denna långsiktiga akademisatsning och nu står det klart att Görtz Fastigheter kliver in som Akademifamiljens huvudpartner.

– Vi på Görtz Fastigheter är mycket stolta över att vara en del av nysatsningen av ÖSK:s akademi. Görtz Fastigheter har i många år stöttat ÖSK Fotbolls herrlag och på senare år även damlaget i deras satsning mot Elitettan. Nu har vi även fått chansen att bidra till ungdomar och akademin som bygger grunden för våra framtida elitspelare. Vi är väldigt glada att fortsätta vår resa med ÖSK Fotboll och är förväntansfulla över vad framtiden har att ge, säger Louise Görtz.

– Den mest hållbara vägen till sportslig framgång är att vara långsiktig och därför tar vi nu ett stort första steg i utvecklingen av vår akademi. Syftet är att stärka verksamheten och vår förmåga att attrahera och utveckla spelare i vårt närområde samt att skapa möjligheter att utöka vårt upptagningsområde. Målsättningen är att på sikt bli en av Sveriges främsta akademiverksamheter som kontinuerligt levererar elitfotbollsspelare, både på dam- och herrsidan, säger ÖSK Fotbolls VD/Klubbchef Jonas Lindegren.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908