Vinst med 4-0 i träningsmatchen mot Motala AIF

ÖSK tog denna kalla och blåsiga tisdagskväll emot division 1 laget Motala AIF för en träningsmatch på Behrn Arena. ÖSK matchade med spelare som inte gjort så många minuter i tidgare matcher, vilket betydde ett ungt lag med rutin på mitten. Laget öppnade också starkt med en hög press och stort bollinnehav. Det resulterade i att man tryckte ner Motala lågt runt deras egna straffområde under de första 20 minuterna. Tyvärr fanns spetsen inte riktigt där för att ta vara på halvchanserna man skapade under denna period. Det skulle dröja till den 32:a minuten då Charlie Swartling kunde göra mål efter en kontring och inspel från högerkanten signerad Malïk Mokédé. Det resultatet stod sig också till halvleksvila. Andra halvleken startade med två målchanser åt båda lagen. För ÖSK sköt Swartling utanför efter ett inspel och i andra änden fick provspelande målvakten Amar Dzevlan sträcka ut efter ett distanskott från Motala och tippa den över ribban. I den 58:e minuten kunde sedan Jake Larsson göra 2-0. Detta efter en fin långboll från Ludvig Nicklasson som Larsson tajmade perfekt och tog med sig bollen förbi Motalas målvakt för att säkert rulla in den i mål. Swartling fick göra sitt andra när han efter ett par returer kunde stöta in 3-0 i den 68:e minuten. Slutresultatet 4-0 kunde tillslut Tyson Afshari fastställa i den 79:e minuten. Detta efter en återigen tilldrasslad situation framför Motalas mål.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det viktigaste var att vi skulle ta matchen på rätt sätt, att vi skulle gå in och ha rätt attityd och inställning. För när vi går ut och spelar i en vit tröja då går vi ut för att vinna, vilket jag sagt flera gånger innan. Allt detta gör vi också idag. Så det är jag nöjd med. Att alla som är med där ute på planen gör sitt max trots att det är tisdag kväll och jättekallt.

– Tittar man på matchen i helhet så vinner vi med 4-0 mot ett nästan ordinarie division 1 lag, vilket är bra. Rent spelmässigt så klarar vi av att hålla i bollen på deras planhalva och spela den fotbollen vi vill i stora delar av matchen. Bevis nummer ett att vi börjar skapa en stark identitet och struktur är ju att spelare som inte spelat så mycket kommer in och det ser inte så annorlunda ut. Alla vet vad de ska göra i sina roller.

- Det är också kul för till exempel Sebastian att få spela 90 minuter och visa hur trygg och klok han är med bollen. Bra också för Kevin att få detsamma och de två får ju leda detta unga lag. Speciellt på slutet när vi har ett halvt lag med 05:or på planen. Charlie, Tyson och Josef visar alla att de har varit med oss mycket och vet vad som förväntas av dem i deras roller. Överlag är det många som visar att de inte bara är i truppen för att vara där utan de vill också vara med och tävla om att få spela.

Nästa match för ÖSK:s herrlag spelas på lördag den 18 mars kl. 13:00 då vi möter Åtvidabergs FF hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 4–0 (1-0)
Målskyttar: Swartling (32', 68'), Larsson (58'), Afshari (79')
Byten ÖSK: Fisic ut - Björndahl in (45'), Hultqvist ut - Afshari in (45'), Larsson ut - Bark in (63'),
Bergmark ut - Keyrouz in (73'), Danho ut - Westlind in (73'), Swartling ut - Alperud in (81').

Startelva:
Amar Dzevlan (provspelare)
– – – – – – – – – –
Ludvig Nicklasson
Daniel Hultqvist
Niclas Bergmark
– – – – – – – – – –
Malïk Mokédé
Kevin Walker
Sebastian Crona
Johannes Danho
– – – – – – – – – –
Charlie Swartling
Jake Larsson
– – – – – – – – – –
Adi Fisic

Ersättare:
Melker Birgersson (mv)
Josef Keyrouz
Tyson Afshari
Kevin Westlind
Linus Alperud
Adam Bark
Erik Björndahl

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908