Tre poäng i första cupmatchen

Foto: Bildbyrån / Julia Koch

Herrlagets första match i Svenska Cupens gruppspel spelades under måndagskvällen mot IF Brommapojkarna. ÖSK inledde matchen piggt och hade ett par chanser att tidigt ta ledningen. Det dröjde inte heller längre än knappa 19 minuter innan ledningsmålet kom. Valgeir Valgeirsson spelade fram Noel Milleskog som prickade in 0–1. Det blev inga fler mål i den första halvleken och svartvit ledning i paus. I den andra halvleken utökade David Seger ledningen efter en snabb omställning i den 56:e minuten. Kort därefter fick BP ett jätteläge att reducera men avslutet gick över Eskelinens ribba. Nästa stora chans blev ÖSK:s när Noel Milleskog sköt i stolpen med en knapp kvart kvar att spela. Matchen såg länge ut att sluta 0-2 men med matchens sista spark reducerade hemmalaget. ÖSK kunde dock resa hem med tre poäng.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi kommer ut riktigt bra i dag, får brecis det bettet vi vill ha och får utdelning vilket är viktigt när man har en sådan bra period. Sedan ser väl alla att vi skulle kunna gjort kanske två eller tre mål första halvtimmen. Sedan blir vi lite passiva men det är också medvetet. Vi vet att vi behöver pulsera matcherna för att orka hela vägen så vi ger ner lite. Men jag tycker att vi blir lite för passiva lite för länge och låter dem spela för mycket på vår planhalva under sista 20 av första halvlek. Sedan pratar vi i paus och bestämmer oss för att pressa lite annorlunda och jag tycker vi får träff i det igen och kan se till att deras bollinnehav på vår planhalva blir kortare och färre. Vi är bra i den halvtimmen och även om vi inte får något vidare tryck kan vi spela oss ur situationer och vara hotande. Sedan ska vi spela klart matchen och gör det också. Spelarna sliter verkligen där ute. Men så får de in ett mål vilket känns både tråkigt och onödigt men jag låter inte det förta känslan av att vi åker hit och gör en stark match full av energi och att vi vinner borta i en tävlingsmatch. En bra start på cupen som gör att det kommer bli en rolig match mot Djurgården på söndag.

Nästa match för ÖSK:s herrlag spelas på söndag den 26 februari kl. 17:30 då vi möter Djurgårdens IF hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1–2 (0-1)
Målskyttar: Milleskog (19'), Seger (56'), Omorowa (90+4')
Byten ÖSK: Walker ut - Backman in (63'), Larsson ut - Bark in (77'), Valgeirsson ut - Björnquist in (77'), Seger ut - Crona in (83'), Milleskog ut - Fisic in (83').

Startelva:
William Eskelinen
– – – – – – – – – –
Niclas Bergmark
Nasiru Moro
Axel Óskar Andrésson
– – – – – – – – – –
Valgeir Valgeirsson
Kevin Walker
Lucas Shlimon
Samuel Dahl
– – – – – – – – – –
David Seger (K)
Jake Larsson
– – – – – – – – – –
Noel Milleskog

Ersättare:
Daniel Strindholm
Daniel Hultqvist
Daniel Björnquist
Sebastian Crona
Adam Bark
Victor Backman
Adi Fisic

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908