Mållöst mot Norrby

I den 22:a omgången av Superettan spelade ÖSK under söndagen mot Norrby IF hemma på Behrn Arena. Första halvlek var händelsefattig och förblev mållös. Inte heller efter paus lyckades något av lagen göra mål. Matchen slutade 0-0.

ÖSK inledde matchen piggt och tryckte stundtals ner Norrby i eget straffområde, dock utan att hitta fram till farliga avslutslägen. Norrby jämnade så småningom ut spelet. I den 24:e minuten avancerade Wede framåt centralt i banan och fick tid och utrymme att avlossa skott. Bollen gick några decimeter utanför den bortre stolpen. I den 39:e minuten fick Norrbys Andersson med sig bollen i djupled in i straffområdet men Eskelinen skar av vinkeln och räddade. Som helhet var det en händelsefattig första halvlek och därmed inte heller oväntat att lagen klev av planen för pausvila med 0-0 på resultattavlan.

Några minuter efter paus samspelade Björndahl och Dahl i ytan kring straffområdesgränsen. Den förstnämnde försökte med ett skott som dock fastnade på försvarares ben och studsade ut till hörna. Drygt tio minuter in på andra halvlek var ÖSK väldigt nära att ta ledningen. Ett inlägg styrdes av Pekalski mot eget mål men målvakten Cajtoft reflexräddade på mållinjen med handen. I den 74:e minuten spelade sig de svartvita fram till en ny chans, men såväl Hamads som Yasins skott täcktes. Några minuter senare fick Yasin nytt läge utanför straffområdet, men volleyskottet med vänsterfoten gick strax utanför. Ytterligare några minuter därpå fick han iväg ett mer välriktat skott, men då var Cajtoft beredd och stod för en ny fin räddning.

Inget av lagen fick till någon forcering i jakt på tre poäng. Matchen slutade därmed 0-0.

Nästa match spela på bortaplan mot Östersund FK på lördag den 10 september. Matchen börjar kl. 15:00.

Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Seger, Osmanagic, Savolainen, Lundgren, Valgeirsson, Eriksson
Hörnor: 4-4
Byten ÖSK: Björndahl ut - Moses in (65’), Björnquist ut - Gustavsson in (65’), Seger ut - Custovic in (70’), Hamad ut - Barsoum in (84’)
Byten Norrby IF: Wede ut - Olsson in (67’), Andersson ut - Mohammed in (67’), Reinholdsson ut - Beqaj in (77’), Lundgren ut - Broman in (77’)
Domare: Oscar Johnson, Honraw Ghassali (ass.), Fredrik Hammarström (ass.), Danha Bachiri (fjärde)
Publik: 1617

William Eskelinen
Niclas Bergmark - Benjamin Hjertstrand - Axel Andrésson
Daniel Björnquist - Valgeir Valgeirsson - David Seger - Jiloan Hamad - Samuel Dahl
Ahmed Yasin - Erik Björndahl

På bänken ÖSK: Strindholm, Larsson, Olaniyan, Barsoum, Custovic, Gustavsson, Moses