Viktig trepoängare på Bravida Arena

Vid klockan 13:00 på söndagen spelade ÖSK mot Utsiktens BK på Bravida Arena. Hemmalaget tog ledningen efter 15 minuter genom Skoglund men ÖSK kunde kvittera när Andrésson nådde högst på en hörna. I den andra halvekens slut fick ÖSK en straff som Hamad förvaltade väl. 1-2 stod sig matchen ut och ÖSK tog en efterlängtad trepoängare.

Inför matchen hade ÖSK genomfört en förändring i organisationen där Christian Järdler utsetts till ny huvudtränare. Järdler valde att förändra i formationen och spela ett 3-5-2 system. Det var en skakig matchinledning där Utsikten hade mycket boll. I den 15:e minuten kunde hemmalaget ta ledningen efter ett fint inspel i boxen till Albin Skoglund som vackert curlade in bollen i det bortre hörnet. ÖSK tog sig in i matchbilden och efter 23 spelade minuter skapade man en hörna. Jiloan Hamad slog in bollen till Axel Óskar Andrésson som nådde högst och nickade in kvitteringen. 1-1 på resultattavlan i paus.

Den andra halvleken var jämn och båda lagen skapade några kvalitativa chanser i var. Men det skulle dröja ända till den 84 minuten innan ett nytt nätrassel. Olatomi Alfred Olaniyan väggspelade sig fram i straffområdet och blev nedriven. Domaren blåste i sin pipa och ÖSK fick straff. Jiloan Hamad var iskall från elva meter och placerade in bollen lågt till höger. Oerhört viktigt mål för ÖSK som även resulterade i tre viktiga poäng.

Nästa match för ÖSK spelas onsdag 31 augusti kl 19:00. Då är det bortamatch i Svenska Cupen mot Vasalunds IF.

Resultat: 1-2 (1-1)
Mål: Skoglund (15’), Andrésson (23'), Hamad (85')
Varningar: Valgeirsson, Airam, Hamad, Randelovic, Mohideen, Andrésson, Nilsson, Bohm
Hörnor: 4-3
Byten ÖSK: Daniel Björnquist ut – Daniel Gustavsson in (66’), Valgeir Valgeirsson ut – Olatomi Alfred Olaniyan in (66’), Christian Moses ut – Lucas Shlimon in (79’), Jiloan Hamad ut – Fabio De Sousa Silva in (87’)
Byten Utsikten: Seth Airam ut – Jonathan Quintero in (55’), Albin Skoglund ut – Markus Björkqvist in (68’), Nsima Peter ut – Mattias Bouvin in (68’), Predrag Randelovic ut - Jakob Hedenquist in (90')
Domare: Per Melin, Luke Artemidi (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Niclas Karlsson (fjärde)

Startelva Utsiktens BK
Mikica Gjorgievski
Erik Westermark - Wilhelm Nilsson - Jesper Brandt - Allan Mohideen - Albin Skoglund
William Milovanovic - Predrag Randelovic - Karl Bohm
Nsima Peter - Seth Airam

På bänken: Palmowski, Hedenquist, Björkqvist, Bouvin, Gunnarsson, Quintero, Johansson

William Eskelinen
Niclas Bergmark – Benjamin Hjertstrand - Axel Óskar Andrésson
Daniel BJörnquist - Valgeir Valgeirsson - David Seger - Jiloan Hamad - Samuel Dahl
Christian Moses - Ahmed Yasin

På bänken: Strindholm, De Sousa Silva, Björndahl, Larsson, Olaniyan, Shlimon, Gustavsson