Uddamålsförlust mot Skövde

På tisdagskvällen tog ÖSK emot Skövde AIK på ett soligt Behrn Arena. Gästerna tog ledningen i mitten av första halvlek genom Fellrath och resultattavlan visade 0-1 i paus. ÖSK jagade kvittering under andra halvlek men lyckades inte att få in någon boll i mål och det blev svartvit förlust.

Axel Kjäll fick klara sig utan avstängde Moro och utöver det en mängd skador. Andrésson tog plats i mittförsvaret och Custovic fick göra sin första match från start på innermittfältet. ÖSK inledde matchen piggt och redan efter några minuter spelade Björndahl fram DG som tog sig in i straffområdet och sköt mot bortre delen av målet men bortakeepern Fröjd gjorde en fin räddning till hörna. Efter en inåtskruvad hörna nickades bollen bak till Andrésson som drog till, men högt över. Med fem minuter spelade fick gästernas Fellrath ett kalasläge i straffområdet men hans direktskott räddades av Eskelinen. I den 10:e minuten fick Yasin bollen i straffområdet och hittade Hamad snett inåt bakåt som sköt, men en bit över. Den intensiva matchinledningen fortsatte och ÖSK skapade ytterligare ett bra läge genom Björnquist på högerkanten som spelade fram Valgeirsson i höjd med straffområdet, men även hans avslut seglade över ribban. Med knappa 20 minuter spelade var det gästernas tur att hota, Mattsson fick ett läge i straffområdet men sköt utanför. När klockan tickade in i den 21 minuten kom samme Mattsson runt på vänsterkanten och slog in ett hårt inlägg och centralt i boxen stormade Fellrath fram och nickade distinkt in bollen förbi en chanslös Eskelinen, 0-1.

I den 27:e minuten utmanade Yasin på högerkanten och slog in en hård, låg boll mot Björndahl men hans skarv smet tätt utanför. Med knappa halvtimmen spelade slarvade Bergmark och Eskelinen och Fellrath fick chansen med ett långskott mot öppet mål men åter igen var siktet för högt inställt. Minuten senare löpte Granath igenom i ett friläge men Eskelinen gjorde en ny vass räddning. Under den avslutande kvarten av första halvlek mattades tempot och matchbilden präglades av mycket inkast och spel på mittplan. 0-1 stod sig in till pausvilan.

Inför andra halvlek gjorde Kjäll ett dubbelbyte, Valgeirsson och DG ut och in kom Moses och Seger. Det var Skövde som skapade ett fint läge direkt av andra med skott mot bortre men Eskelinen räddade. I den 52:a minuten tog sig Seger in i straffområdet och curlade ett skott mot Fröjds vänstra stolpe men den sistnämnde var med på noterna och räddade till hörna. Några minuter senare var det samme Seger som spelade fram Yasin fint i straffområdet, Ahmed hittade i sin tur fram med bollen till Hamad men skottet högt över. Efter fint spel på vänsterkanten mellan Dahl och Yasin fick Hamad en ny kanonchans i straffområdet men denna gång gick avslutet utanför. Matchen gick in i ett skede med få målchanser och mycket kamp och avblåsningar. ÖSK hade svårt att hitta kvitteringschanser och Skövde försvarade sig klanderfritt. Med fem minuter kvar vaskade Moses fram en halvchans men hans långskott gick utanför. I den 89:e minuten fick Yasin ett läge i straffområdet och drog till på volley men Fröjd kunde rädda till hörna. Närmre en kvittering än så kom inte ÖSK och det blev Skövde som avgick med segern 0-1.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 28 augusti kl.13.00 borta mot Utsiktens BK.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Fellrath (21’)
Varningar: Björndahl, Engström
Hörnor: 6-8
Byten ÖSK: Daniel Gustavsson ut – Christian Moses in (46’), Valgeir Valgeirsson ut – David Seger in (46’), Kevin Custovic ut – Olatomi Olaniyan in (79’), Daniel Björnquist ut – Jake Larsson in (87’)
Byten Skövde: Linus Mattsson ut – Prince Isaac Kouame in (62’), Yoann Fellrath ut – Hugo Engström in (75’), Villiam Granath ut – Oscar Lennerskog in (86’)
Domare: Magnus Lindgren, Alexander Milovanovic (ass.), Marcus Strandberg (ass.) och Honraw Ghassali (fjärde)
Publik: 2355

William Eskelinen
Daniel Björnquist – Axel Andrésson – Nicklas Bergmark – Samuel Dahl
Valgeir Valgeirsson – Kevin Custovic
Daniel Gustavsson – Jiloan Hamad – Ahmed Yasin
Erik Björndahl

På bänken: Strindholm, De Sousa Silva, Hjertstrand, Larsson, Olaniyan, Seger, Moses