Oavgjort mot Trelleborg

I den trettonde omgången av Superettan mötte ÖSK under tisdagen Trelleborg hemma på Behrn Arena. ÖSK fick en smakstart när Erik Björndahl satte 1-0 i matchinledningen men Trelleborg kvitterade i mitten av första halvlek genom Mortensen. Efter paus tog gästerna ledningen genom Offia, men Victor Mpindi replikerade och satte 2-2 för ÖSK. Några fler mål blev det dock inte och ÖSK fick summera kvällen med en poäng in på kontot.

På ett soligt Behrn Arena tog ÖSK under tisdagskvällen emot Trelleborgs FF. I den sjätte minuten utmanade Yasin till vänster, vek inåt och avslutade i steget. Bollen gick i stolpen och ut. I nästa spelmoment ryckte sig Björndahl loss i djupled men målvakten hann ut och fick handen på bollen. Returen studsade till Walker som avslutade med vänsterfoten, men försvarare täckte i ytan framför målet till hörna. Vänsterhörnan slogs av Walker in mot boxen där Björndahl kom med full fart och skallade in bollen i mål. 1-0 till ÖSK.

ÖSK fortsatte med offensivlusta. I den 23:e minuten slog Björnquist ett tidigt inlägg från höger som Björndahl skarvnickade i ribbans överkant. I den 26:e minuten stack Trelleborg upp. Yasin föll i duell utanför ÖSK:s straffområde men spelet fortsatte. Efter ett inlägg från höger fick en fristående Mortensen chansen från nära håll och gjorde inget misstag. Kvitterat till 1-1. Det rörliga anfallsspel som präglat ÖSK:s inledning kom av sig en aning, men det var ändå hemmalaget som skapade nästa chans. Mpindi fick bollen centralt efter en hörnvariant och skickade ett högerskott strax utanför.

I den 45:e minuten fick ÖSK en hörna från höger. Walker slog en ny fin serve och viss kalabalik uppstod i straffområdet. Bollen hittade så småningom fram till Yasin som dundrade bollen i ribban. Moro var nära att hinna först på returen men situation slutade med inspark för Trelleborg. Oavgjort 1-1 i paus.

Sju minuter efter paus bjöds Offia på ett en-mot-en-läge efter en misslyckad passning av Hjertstrand på egen planhalva. TFF-anfallaren skapade yta för sig själv och placerade in 1-2 bakom Eskelinen. ÖSK var nära en replik bara två minuter senare när Dahl slog sig in i straffområdet och sköt ett lågt skott som studsade på spelare vid första stolpen. Larsson försökte trycka in returen men träffade istället en försvarare och fick gult kort. I den 58:e minuten fick de svartvita en frispark högt upp på vänsterkanten. Walker peggade upp bollen och skickade in bollen i straffområdet med kvalitet. Bollen droppade slutligen ned hos Mpindi som tog emot och bombade in 2-2 i nättaket.

Trots kvitteringen hade ÖSK svårt att få till forcering i jakt på ett viktigt segermål. I matchens slutskede var det istället gästerna som var närmast. Trelleborg hade två skott i ribban och ytterligare ett läge i boxen, men lyckades inte avgöra. Matchen slutade 2-2.

Nästa match spelas på bortaplan mot Dalkurd på lördag den 16 juli kl. 15.00.

Resultat: 2-2 (1-1)
Mål: Björndahl (7’), Mortensen (26’), Offia (52’), Mpindi (58’)
Varningar: Brkic, Mpindi, Larsson, Björkén, Seger, Modig, Dhaini, Björndahl, Olaniyan
Hörnor: 3-1
Byten ÖSK: Mpindi ut - Milleskog in (66’), Larsson ut - Olaniyan in (86’)
Byten Trelleborgs FF: Mortensen ut - Olausson in (82’), Brkic ut - Hallberg in (82’)
Domare: Oscar Johnson, Luke Artemidi (ass.), Conny Hugman (ass.) och Martin Thorén (fjärde)