ÖSK-seger i Motala

Under fredagseftermiddagen åkte ÖSK till Motala för en ny träningsmatch. Efter en trög start kunde ÖSK tillslut reda ut problemen och vinna matchen med 0-2 efter två mål i den andra halvleken.

Matchen på Idrottsparken i Motala inleddes sparsamt från båda lagen. Det dröjde till den 29:e matchminuten innan matchen tog ordentlig fart. ÖSK blev tilldelade en straff då Noel Milleskog blev knuffad i straffområdet. Erik Björndahl klev fram till straffpunkten och la upp bollen men tyvärr räddades avslutet av hemmamålvakten som slängde sig åt rätt håll. De svartvita hade fortsatt svårt att komma in i matchen och halvleken blåstes av med ställningen 0-0.

I den andra halvleken kom ÖSK ut med mer energi och ett bättre tempo. I den 67:e minuten spelar Jake Larsson fram Lucas Shlimon som avslutar en bit utanför straffområdet. Skottet gick lågt och via en studs i mattan letade det sig in vid den bortre stolpen. Motala skapade även farliga chanser under den andra halvleken men efter ytterligare tio minuter skulle ÖSK utöka ledningen genom en ny chans från elva meter. Denna gång tog lagkapten Jiloan Hamad hand om straffen och kyligt slog han dit 0-2 i det vänstra hörnet. Efter 90 minuter plus tillägg blåste domaren i pipan och ÖSK knep sin första seger sedan september 2021.

Nästa match för ÖSK spelas 26 mars kl. 15.00 hemma mot Degerfors IF.

Resultat: 0-2 (0-0)
Mål: Shlimon (67’), Hamad (77’)
Byten ÖSK: Victor Mpindi ut – Lucas Shlimon in (42’), Hussein Ali ut – Daniel Björnquist in (79’), Noel Milleskog ut – Malïk Mokédé in (84’)