U21: Ungt ÖSK föll mot Djurgården

I dagens U21-match stod ÖSK för en fin insats mot ett starkt Djurgården. ÖSK kom till spel med ett lag bestående av enbart akademispelare. På andra sidan ställde Djurgården upp med en betydligt mer erfaren och namnkunnig trupp fylld med A-lagsspelare. Årets första U21-match slutade tyvärr med förlust 1-3 men ÖSK:s unga lag kan trots detta vara nöjda med dagens prestation.

Paul Olausson, assisterande tränare i ÖSK Fotboll:

– Känslan efter matchen är att vi är nöjda med prestationen idag. Såklart är vi aldrig nöjda med att förlora, men man måste samtidigt se det utifrån att Djurgården ställde upp med en nästan allsvensk trupp mot våra akademispelare. Så sett till prestationen, har vi många bra sekvenser i både offensiven och defensiven.

– Anledningen till den unga truppen är att vi har haft en del skadebekymmer i både herrtruppen och i P19. En hel del av herrlaget spelade även 90 minuter mot Eskilsminne för två dagar sedan. Så där valde vi att ha spelarna i träning och inte ta ut dem till U21-matchen. Det var endast Johannes Danho som tränar regelbundet med herrlaget, men i övrigt så kom alla spelare från antingen P19 eller P17.

– Det var otroligt roligt att se hur de yngre spelarna tog för sig. Särskilt i andra halvlek när vi sätter in väldigt unga spelare och lyckas spela 1–1 under de sista 45 minuterna. Dessutom har vi ett par lägen att göra något mål till. Så det var fantastiskt roligt att se dem komma in i matchen på det sättet. Flera av spelarna från P17 är sådana som jag inte sett så mycket av tidigare, men de imponerade verkligen på mig idag.

Statistik
Resultat: 1-3 (0-2)
Målskyttar: Albion Ademi (8'), Adam Bergmark Wiberg (18', 57') och Óli Melander (85')

Startelva ÖSK:
Emil Blomberg
– – – – – – – – – –
Kevin Westlind
Elias Adamsson
Rasmus Kempe
Johannes Danho (K)
– – – – – – – – – –
Henry Hertzman
Josef Keyrouz
Seif Ali Hindi
– – – – – – – – – –
Elias Rigö
Robin Damström
Nathan Hernandez Öhrn

Ersättare:
Theo Eriksson
Filip Ivarsson
Elliot Lindström
Linus Alperud
John Lindhé Rehn
Óli Melander
Adam Al Hamad Eriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908