Gerzic hyllad efter säsongens sista match

ÖSK tog under lördagseftermiddagen emot IF Elfsborg hemma på ett minusgradigt Behrn Arena i den allsvenska säsongens sista omgång. Det blev en händelserik match där ÖSK hade ledningen i paus efter mål av Jake Larsson. I den andra vände Elfsborg till 1-2 innan Yasin kvitterade. Gästernas Okkels avgjorde sedan matchen till 2-3.

Marcus Lantz valde en 3-5-2 uppställning med Milleskog och Yasin som spetsar. Dagens huvudperson som avslutar karriären idag, Nordin Gerzic, inledde matchen på bänken.

Matchen fick en tråkig inledning när Mårtensson fick en smäll direkt och tvingades efter några minuters stapplande att bli utbytt, in kom i stället Seger. Inhopparen slog en fin djupledsboll efter knappa kvarten som Yasin tog ner och till slut sköt men Rönning i bortamålet gjorde en stabil räddning till hörna. Några minuter senare skapade gästerna sin första målchans när Okkels sköt utanför. Det blev ett böljande spel under halvlekens mittenperiod. Elfsborg hade några farliga skott som Allain räddade och fick hjälp att få bort returerna. I den 25:e minuten kontrade Milleskog och tryckte iväg ett lågt avslut som Rönning kunde rädda utan större bekymmer. I den 29:e minuten höll en Elfsborgsförsvarare på att göra ett dråpligt självmål efter en hemåtnick men Rönning reflexräddade till hörna. Någon minut senare var Hjertstrand nära att hota det egna målet också men hans distinkta rensning gick någon centimeter utanför stolpen. I den 36:e minuten fick Larsson bollen i vänsterytterläge, Jake la upp bollen för högerfoten och curlade mycket elegant in 1-0 intill den bortre stolpen. Ett efterlängtat mål som värmde i kylan. I den 41:a minuten sköt Ondrejka ett farligt skott men Allain lyckades freda sitt mål den gången och 1-0 stod sig in i pausvilan.

Den andra halvleken hann bara gå fem minuter innan Elfsborg kom i ett bra omställningsläge. Okkels avslutade och på returen kunde Frick trycka in 1-1 i öppet mål. Bara minuter senare kom 1-2 efter att Elfsborg rullat boll en längre tid och till slut sköt Ondrejka in ledningsmålet för gästerna. ÖSK lät sig dock inte nedslås och Yasin kvitterade bara fyra minuter senare efter en snabb kontring och tre mot ett läge. Ahmed tog emot bollen utanför straffområdet och sköt in bollen till vänster om Rönning. Matchen var inne i en mycket intensiv period och gästerna återtog ledningen redan i minut 64. Okkels avslutade från distans och Allain fick se bollen smita förbi honom på nytt. Matchens sista 20 minuter blev inte lika intensiva. I den 87:e minuten fick publiken glädja sig åt att Nordin Gerzic fick kliva in på planen för sina sista allsvenska minuter i karriären. Minuten senare drog Hamad omkull en Elfsborgare i en omställning och domaren hade inget annat val än att visa det röda kortet. Några ytterligare kvitteringschanser fick inte ÖSK och närmre än ett stolpskott kom inte gästerna ett fjärde mål. Säsongens sista match slutade således 2-3.

Efter matchen hyllades de svartvita spelarna som nu lämnar laget efter säsongen. Framför allt tackades trotjänaren Nordin Gerzic av efter många fina år i ÖSK. En fin stund på innerplan fick avsluta säsongen.

Resultat: 2-3 (1-0)
Mål: Larsson (36’), Frick (50’), Ondrejka (55’), Yasin (60’), Okkels (64’),
Varningar: Holst, Moro.
Utvisning: Hamad.
Hörnor: 4-7
Byten ÖSK: Johan Mårtensson ut – David Seger in (8’), Kevin Walker ut – Anton Ingves in (80’), Ahmed Yasin ut – Nordin Gerzic in (87’).
Byten Elfsborg: Jacob Ondrejka ut – Rasmus Alm in (74’), Simon Olsson ut – Samuel Holmén in (90’), Per Frick ut – Sveinn Aron Gudjohnsen in (90’).
Domare: Kaspar Sjöberg , Mehmet Culum (AD1), Peter Allheim (AD2) och Fredrik Hansson (4:e dom).