Uddamålsförlust mot BK Häcken

I den 22:a omgången av Allsvenskan spelade ÖSK under söndagen mot BK Häcken på Behrn Arena. Första halvlek var jämn men två Häckenmål av Ekpolo och Bengtsson på tilläggstid satte gästerna i förarsätet inför andra. Direkt efter paus fick ÖSK en straffspark som Nahir Besara satte i mål. Tyvärr blev det inga fler mål utan slutresultatet kunde skrivas till 1-2.

Regn och rusk mötte ÖSK och BK Häcken när lagen vandrade ut på Behrn Arena under söndagseftermiddagen. Gästerna skapade en fin möjlighet redan efter två minuter när en inläggsfrispark sånär nådde pannan på den långa mittbacken Hammar, men situationen slutade med inspark. Några minuter senare drog Wright iväg på en lång offensiv löpning in i gästernas straffområde. Han la sig sen ner skadad och det var snabbt tydligt att det skulle bli ett tidigt ÖSK-byte. Ali ersatte med följd av att Hjertstrand flyttades över till vänster i backlinjen. Även gästerna tvingades till ett tidigt byte då Faltsetas fick ont efter en situation på Häckens planhalva. In kom istället Tebo Uchenna.

Spelmässigt var det en jämn första halvlek där båda lagen trillade boll småtrevligt på mittplan men hade svårt att komma till farliga lägen i sista tredjedelen. ÖSK:s anfallsförsök kom oftast signerade av Friday på högerkanten, men inläggen rensades gång på gång undan av gästernas huvudstarka mittbackar.

I den 41:e minuten tog sig Häcken in i straffområdet från höger. Bollen hittade slutligen fram till Jeremejeff som dock inte fick ordentlig träff och Krasniqi kunde enkelt rädda. I den andra tilläggsminuten fick Häcken en hörna från vänster. Krasniqi räddade det första avslutet men returen studsade ut till Ekpolo som enkelt kunde raka in 0-1 i öppet mål. Två minuter senare var det dags igen. En omställning från Häcken avslutades med ett skott från Wålemark som Krasniqi inte kunde hålla. Först på returen var Bengtsson och Häckenspelare stötte upp bollen i nättaket. 0-2. Blytungt underläge med två mål för ÖSK i paus.

Vitor Gazimba genomförde ett byte i paus genom att ersätta Seger med Collander. Efter två minuter jagade Collander upp en boll i offensivt straffområde och fälldes. Domaren pekade på straffpunkten. Besara la upp bollen och slog den säkert i mål, i vad som var ÖSK:s första straffspark för säsongen. Reducerat till 1-2.

ÖSK fick energi av målet och gick framåt med mer beslutsamhet än i första halvlek. Under en period fick ÖSK fast Häcken på gästernas planhalva och vann gång på gång tillbaka bollen genom ett förtjänstfullt presspel. Gästerna tog sig så småningom ur det svartvita greppet. I den 66:e minuten slog Friberg en perfekt djupledsboll till Wålemark som fri med Krasniqi sköt bollen över ribban.

I den 78:e minuten fick ÖSK en frispark nära hörnflaggan. Walker hittade huvudet på inhopparen Broberg men nicken gick tyvärr över ribban. Två minuter senare uppstod kalabalik i ÖSK:s straffområde efter en vänsterhörna. Efter några studsar fram och tillbaka nickades bollen mot mål men Krasniqi tog ett tigersprång och räddade snyggt. Några minuter senare fick ÖSK en fin chans när bollen droppade ner i ytan runt straffpunkten men skottet blockerades av en av många försvarsspelare.

I jakten på kvittering skickades Moro upp i anfallet och ÖSK skickade långbollar. Det fysiskt starka Häckenförsvaret vann dock de flesta duellerna och de gånger som ÖSK nådde högst så saknades skärpa i nästa moment. Bäst läge fick Besara som försökte med ett volleyskott i en andravåg, men skottet blockerades. Häcken stod emot trycket och kunde vinna med 1-2.

På presskonferensen inleder gästernas tränare Per-Mathias Högmo med att förklara att det inte var någon superinsats men att det var mycket skönt med 3 poäng. Han berömde försvarslinjen som var urstark när ÖSK skickade upp allt i slutet. Vitor Gazimba var besviken med att bli utan poäng. Han konstaterade att laget krigade bra men att avsluten var för svaga och blev för tungt att släppa två mål innan paus. Gazimba tyckte att blev en bra boost i och med Collanders inhopp och den tidiga reduceringen, men att laget inte hade marginalerna med sig och får ta nya tag efter uppehållet.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas på bortaplan mot IFK Göteborg. Matchen spelas den 17:e oktober kl. 17.30.

Resultat: 1-2 (0-2)
Mål: Ekpolo (45+2’), Bengtsson (45+4’), Besara (straff 49’)
Varningar: Moro, Friday, Bengtsson, Carlsson, Lund,
Hörnor: 4-6
Byten ÖSK: Wright ut - Ali in (8’), Seger ut - Collander in (46’), Hamad ut - Larsson in (65’), Mehmeti ut - Broberg in (65’), Collander ut - Gerzic in (74’)
Byten BK Häcken: Faltsetas ut - Tebo Uchenna in (13’), Tebo Uchenna ut - Sverrisson in (82’), Lund ut - Lagerlund in (89’)
Domare: Kaspar Sjöberg, Christian Tennstedt (ass.), Niclas Ivarsson (ass.), Enzo Vesprini (fjärde).