Klar förlust mot Malmö FF

ÖSK mötte under lördagskvällen Malmö FF borta på Eleda Stadion i Allsvenskans 21:a omgång. Malmö tog ledningen tidigt via Nanasi men Mehmeti kvitterade efter drygt 20 minuter. Precis före pausvilan gjorde Colak 2-1. I den andra halvleken växlade Malmö upp och gjorde ytterligare tre mål och slutresultatet skrevs till 5-1.

Tränare Vitor Gazimba valde att ställa samma ÖSK startelva på planen ikväll likt segermatchen mot Östersund i onsdags. Detta mot ett Malmö som i princip kom till spel med ordinarie startelva trots stundande Champions League-match i veckan som kommer. Matchen inleddes något böljande och det var ÖSK som vaskade fram första halvchansen när Collander tog skott men rakt på Dahlin.

I den 13:e minuten ställde Malmö om kvickt och bollen nådde Birmancevic i vänstra delen av straffområdet som sköt ett lågt skott mot bortre stolpen. Krasniqi var snabbt nere och gjorde en räddning men det var Nanasi som var först på returen och den unge Malmö anfallaren kunde enkelt placera in bollen i mål och 1-0 till skåningarna. ÖSK lät sig dock inte nedslås och drygt tio minuter senare var det dags för ett fint anfall. Besara släppte ut bollen till Hamad på vänsterkanten, Jiloan curlade in ett precis högerinlägg mot centrala delen av straffområdet och där mötte Mehmeti med vänstern och stötte in 1-1 till vänster förbi en chanslös Dahlin. Agon fick sig en rejäl törn av Olsson i samband med avslutningssituationen men efter tillsyn kunde han fortsätta spela. Fem minuter efter kvitteringen var det dags för ett fint samarbete igen mellan Hamad och Mehmeti. Jiloan tog fart i djupled innan han slog en perfekt genomskärare till Agon som kom fri med Dahlin men avslutet något för rakt på och MFF-keepern gick segrande denna gång och fortsatt 1-1. Fler lägen fick inte Mehmeti innan smällen från målsituationen gjorde det omöjligt att spela vidare, Luan ersatte med fem minuter kvar av första halvlek.

Precis före paus fick Colak två fina chanser att göra mål. Först slog Birmancevic in ett lågt inspel från vänster mot första stolpen som Colak stötte precis utanför första stolpen. Bara minuten senare var det Olsson som stod för framspelningen från samma kant, denna gång gick inlägget högt och nådde Colaks panna på bortre och MFF-anfallaren kunde behärskat nicka in ledningsmålet och 2-1 blev resultatet in i omklädningsrummen efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek håll på att starta som den första slutade. Nanasi tog sig in i straffområdet och avslutade från nära håll, men Krasniqi gjorde en snabb räddning och försvarare kunde rensa undan bollen precis framför fötterna på Colak. ÖSK hade det tufft under inledningen av andra halvlek och Malmö tog grepp om spelet. I den 59:e minuten stormade Nanasi in i straffområdet och Almebäck valde att gå för en tackling men träffade ben istället för boll och straff Malmö. Christiansen stegade fram och satte bollen lågt till vänster om Krasniqi som chansade åt rätt håll men straffen var för bra slagen och 3-1 ett faktum. Gazimba agerade och bytte in Gerzic och Larsson med hopp om ny energi framåt. Hoppet om poäng grusades några minuter senare efter att Nalic klackat in en boll i mål efter en nernickad hörna, 4-1. Minuten senare höll Colak på att även sätta dit 5-1 men Krasniqi räddade den gången. Istället kom Berget att göra 5-1 med kvarten kvar efter att ha fått bollen serverad av Colak centralt i straffområdet. Slutkvarten spelades av och matchens slutresultat blev där med 5-1 till Malmö.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 3 oktober kl. 15.00 hemma mot BK Häcken.

Resultat: 5-1 (2-1)
Mål: Nanasi (13’), Mehmeti (22’), Colak (45’), Christiansen (str. 59’), Nalic (68’), Berget (75’).
Varningar: Innocent, Rakip, Luan.
Hörnor: 5-3
Byten ÖSK: Agon Mehmeti ut – Patrick Luan in (39’), David Seger ut – Nordin Gerzic in (65’), Dennis Collander ut – Jake Larsson in (65’), Benjamin Hjertstrand ut – Hussein Ali in (80’).
Byten Malmö: Bonke Innocent ut – Franz Brorsson in (69’), Adi Nalic ut – Erdal Rakip in (69’), Martin Olsson ut – Noah Eile in (78’), Veljko Birmancevic ut – Sergio Pena in (78’), Antonio Colak ut – Markus Björkqvist in (88’).
Domare: Fredrik Klitte, Daniel Wärnmark (ass.), Andreas Svensson (ass.) och Mohamed Rachid (fjärde).