Decimerat ÖSK föll tungt mot Varberg

I den 18:e omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under måndagskvällen Varbergs BoIS på Behrn Arena. ÖSK inledde piggt men Moro fick rött kort i mitten av första halvlek. Det var dock mållöst i paus. I början av andra halvlek satte Karlsson Adjei 0-1 till Varberg och sen utökade Stanisic gästernas ledning med ett nickmål. På tilläggstid spikade Johansson slutresultatet till 0-3.

Under måndagskvällen väntade återstart av Allsvenskan för ÖSK när formstarka Varbergs BoIS kom på besök till Behrn Arena. ÖSK var nära att få en mardrömsstart. I den andra matchminuten nickade Karlsson Adjei efter frispark bollen i nätet bakom Allain, men domaren hade blåst för regelbrott i boxen och det blev frispark för ÖSK.

I den 13:e minuten tryckte Wright fram på vänsterflanken i en av många offensiva utflykter under matchinledningen. Framme vid kortlinjen slog han bollen snett inåt bakåt till Friday som sköt direkt. Skottet var hårt men gick i stolpens utsida. Tio minuter senare fick Friday en nytt läge när han i andravågen efter hörna serverades bollen från Skovgaard till vänster i straffområdet. Han försökte hitta bortre hörnet med en curlad boll men skottet gick utanför.

I den 26:e minuten uppstod tumult på ÖSK:s planhalva. Situationen slutade med att Moro tilldelades rött kort och Varbergs Tranberg ett gult. Utvisningen påverkade matchbilden men kanske inte på det sätt som kunde förväntas. ÖSK fortsatte vara bollförande mot gästerna som hade svårt att få till presspelet. De riktigt heta lägen för ett svartvitt ledningsmål saknades dock.

I den 43:e kontrade Varberg efter att Hjertstrand drivit upp bollen på offensiv planhalva. Tranberg fintade bort en försvarare och spelade bollen i sidled mot Karlsson Adjei som sköt över öppet mål. 0-0 i paus.

Varbergs tränare Joakim Persson agerade i paus genom att byta ut de två varnade spelarna i gästernas startuppställning. Gazimba fortsatte dock med manskapet som avslutade den första halvlek.

I den 52:a minuten drev Wright framåt förbi ett knippe grönsvarta försvarare. I straffområdet föll han men domaren valde att visa vänsterbacken det gula kortet för filmning istället för att blåsa straffspark. I nästa anfall fick Karlsson Adjei bollen utanför straffområdet och tryckte distinkt in 0-1, otagbart för Allain. Blytungt för ÖSK.

I stark kontrast till matchbilden i första halvlek hade ÖSK svårare att hitta förbi Varbergs mittfält, som efter paus var betydligt mer kompakt. Besara försökte med ett distansskott som gick en bit utanför. Därefter hade Liljenbäck ett ypperligt läge att utöka ledningen för gästerna men hans nick passerade på utsidan av stolpen. I den 73:e minuten fick Varberg en hörna från höger. Vid första stolpen mötte mittbacken Stanisic med huvudet. Nicken passerade förbi Allain och in i bortre hörnet till 0-2.

Kraften för att få till en forcering i jakt på i första hand en reducering saknades tyvärr. I slutsekunderna gjorde istället inhopparen Johansson 0-3. Det slutade med en tung förlust för ÖSK som ligger kvar på näst sista plats i tabellen.

På presskonferensen efter matchen började Varbergs Joakim Persson. Han konstaterade att det var en tuff match på förhand och tyckte att ÖSK startade matchen bra. Det röda kortet förändrade dock händelseutvecklingen även om Varberg till en början hade svårt att utnyttja övertaget. ÖSK:s Vitor Gazimba instämde i kollegans omdöme och tyckte att ÖSK-insatsen fram tills utvisningen var bland årets bästa. Han berömde även spelarnas moral som höll liv i matchen fram tills Varbergs andra mål.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas på bortaplan mot IFK Norrköping söndag den 19:e september. Matchen börjar kl. 15.00.

Resultat: 0-0 (0-3)
Mål: Karlsson Adjei (53’), Stanisic (73’), Johansson (90+4’)
Varningar: Tranberg, De Brito, Besara, Wright, Johansson
Utvisningar: Moro
Hörnor: 5-2
Byten ÖSK: Seger ut - Gerzic in (59’), Collander ut - Luan (68’), Friday ut - Mehmeti in (79’)
Byten Varbergs BoIS: De Brito ut - Mensah in (46’), Tranberg ut - Johansson in (46’), Karlsson Adjei ut - Boman in (70’), Matthews ut - Karlsson in (84’), Ejupi ut - Alfonsi in (84’)
Domare: Glenn Nyberg, Mahbod Beigi (ass.), Andreas Söderkvist (ass.) och Rambod Beigi (fjärde)