Oavgjort mot Brage i säsongens andra träningsmatch

Säsongens andra träningsmatch gick av stapeln under onsdagseftermiddagen när IK Brage gästade ett vintrigt Behrn Arena. Kevin Walker gav ÖSK ledningen tidigt i matchen innan gästernas Pllana kvitterade nästan omgående. Resten av matchen förblev mållös och slutresultatet skrevs till 1-1.

Under onsdagen gästade IK Brage, hemmahörande i Superettan, Behrn Arena för säsongens andra träningsmatch. Axel Kjäll valde att starta med Krasniqi i mål och efter en sen ändring blev det Bergmark/Brorsson som mittbackspar flankerade av Björnquist och Hjertstrand, på innermittfältet mycket rutin i Gerzic/Walker och på kanterna Milleskog och Larsson. Längst upp på topp blev det ett nytt anfallspar i Björndahl/Book.

Brage skaffade matchens första målchans redan efter en minut. Sellin drog till från distans men Krasniqi inledde med en stabil räddning. I den nionde minuten tog Milleskog in bollen i straffområdet från höger, och via touch gick bollen fram till Book. Robin vände och vred och serverade Walker som strax innanför straffområdeslinjen tryckte dit ett perfekt avslut tätt intill högerstolpen och 1-0. Bara några minuter senare drev gästernas anfallare Pllana upp bollen till höger, dribblade sig in i straffområdet och fick på en magisk vänsterträff och bollen upp i bortre krysset förbi en chanslös Krasniqi. 1-1 efter tolv minuter.

Matchbilden lugnade ner sig något efter målen och nästa rejäla målchans dröjde till minut 31. Björnquist löpte in i straffområdets högra del och svepte in en boll mot bortre stolpen och där kastade sig Björndahl men han var tiondelen för sent ute för att kunna peta in 2-1. Mot slutet av halvleken avtog målchanserna och 0-0 efter 45 spelade minuter.

Kjäll gjorde fyra byten inför den andra halvleken där Hjertstrand, Walker, Larsson och Book fick gå och duscha och in med Ali, Collander, Seger och Karjalainen. Efter bara tre minuter spelade av andra halvlek vann Björndahl en närkamp i offensivt straffområde och spelade fram Seger framför mål. Den nyss inkomna yttern fick en dålig träff och skottet gick högt över. I den 65:e minuten passade Seger fram Milleskog som kom helt fri i straffområdet från högersidan, men hans avslut blev taffligt och utanför. Efter 65 minuter genomfördes en rad byten till och enbart Krasnigi och mittbacksparet från startelvan fanns kvar på planen för sista 25 minuterna. Avslutningen av matchen blev händelsefattig och bestod mest av kamp. Slutresultatet skrevs därmed till 1-1.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 7 februari kl.15.00 borta mot AIK.

Resultat: 1-1 (1-1)
Mål: Book (9’), Pllana (11’).
Varningar: Kamp, Brorsson.
Byten ÖSK: Benjamin Hjertstrand ut – Hussein Ali in (46’), Kevin Walker ut – Dennis Collander in (46’), Jake Larsson ut – David Seger in (46’), Robin Book ut – Rasmus Karjalainen in (46’), Nordin Gerzic ut – Johan Mårtensson in (57’), Erik Björndahl ut – Isac Boye in (65’), Daniel Björnquist ut – Anton Ingves in (65’), Noel Milleskog ut – Alfred Ajdarevic in (65).