Förlust mot RB Linense när ÖSK tappade ledning

ÖSK firar mål mot RB Linense

Efter måndagens förlust väntade en ny träningsmatch. Denna gång stod RB Linense för motståndet. Anmärkningsvärt är att nyförvärvet Andreas Skovgaard direkt tog en plats i startelvan. Den första halvleken bjöd på två mål. Erik Björndahl gav ÖSK ledningen på straff men kort därefter kvitterade RB Linense genom Javier Forján. Efter halvtidsvilan genomförde ÖSK sju byten och lyckades i den andra halvleken bättre med sitt passningsspel och kunde i långa sekvenser hålla bollen inom laget. Men trots det spelmässiga övertaget var det RB Linense som vann matchen efter ett självmål av ÖSK. Ett lågt inspel träffade en försvarare och gick in i mål till 2-1 som även blev slutresultatet.

Träningslägret i Marbella lider mot sitt slut och under torsdagseftermiddagen spelade ÖSK den andra och sista träningsmatchen innan laget reser hem under fredagen. Manager Axel Kjäll valde att spela nyförvärvet Andreas Skovgaard, som presenterades bara dagen innan matchen. Den danske mittbacken, som är på lån från SC Heerenveen, klev direkt in i startelvan och bildade mittbackspar tillsammans med Albin Granlund.

Matchen inledde avvaktande men i den tionde minuten bröt Jake Larsson sig loss på vänsterkanten. Avslutet styrdes av en motståndare och tvingade RB Linenses målvakt till en fin räddning som ledde till en svartvit hörna. Efter 25 minuters spel tvingades ÖSK till ett byte då Daniel Björnquist krockat med en motståndare, fått en smäll mot huvudet och inte kunde fortsätta. In i hans ställe kom Hussein Ali. I minut 36 tilldelades ÖSK en straff då Erik Björndahl blev nedriven i straffområdet. Det var vid ett inlägg som en RB Linense-spelare gick lite väl hårt åt i markeringen. Björndahl tog själv hand som straffen och skickade säkert in 1-0. Cirka fem minuter efter 1-0-målet kvitterade RB Linense genom Javier Forján. Ett välriktat inlägg från höger landade mellan två ÖSK-försvarare där Forján kunde sätta huvudet till och nicka in kvitteringen.

Inför de avslutande 45 minuterna genomförde ÖSK ett antal byten. Ut gick Oscar Jansson, Benjamin Hjertstrand, Andreas Skovgaard, Albin Granlund, Dennis Collander, Simon Amin, Robin Book och Erik Björndahl. In kom Jake McGuire, Kevin Wright, Arvid Brorsson, Helmer Andersson, Daniel Björkman, Niclas Bergmark, Alfred Ajdarevic och David Seger. Därmed fick målvakten Jake McGuire göra sin debut för ÖSK, men det visade sig bli en relativt lugn sådan för amerikanen.

I inledningen av den andra halvleken fick Alfred Ajdarevic en bra chans då han efter en hörna lyckades nicka bollen på mål. RB Linenses målvakt stod för en kvalificerad räddning och stoppade Ajdarevic från att göra mål. Efter halvtidsvilan lyckades ÖSK hålla i bollen bättre och etablera spel på offensiv planhalva. Men trots långa sekvenser utan att spanjorerna fick röra bollen, skapades inga farliga målchanser. I den 85:e minuten kom 2-1 målet för RB Linense. Det var ett lågt inspel som styrdes, via Arvid Brorsson, över Jake McGuire och in i eget mål. Tungt för ÖSK som var klart spelförande vid tillfället. ÖSK lyckades inte replikera efter det sena ledningsmålet och matchen slutade i en förlust med 2-1.

Nästa match är lördagen 15 februari kl.14.00 då ÖSK möter Degerfors. Matchen spelas hemma på Behrn Arena.

Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Erik Björndahl 37’ (straff), 1-1 Javier Forján 41’, 2-1 Självmål 85’.