Storförlust trots drömmål av Prodell

Under måndagskvällen spelade ÖSK bortamatch mot Hammarby i Allsvenskans 26:e omgång. Prodell gav ÖSK ledningen efter att ha cykelsparkat in ett drömmål. Rodic kvitterade dock strax innan paus, 1-1. I andra halvlek var Hammarby det klart starkaste laget och vann till slut med 5-1 efter mål av Djurdjic och ytterligare två av hat-trickmannen för dagen Rodic samt Solheim.

ÖSK kom till start med en nykomponerad startelva med Bergmark in i backlinjen istället för en skadad Almebäck i sista stund. Det var som väntat Hammarby som tog kommandot under inledningen av matchen. Efter åtta minuter var det nära hemmaledning när Tankovic avlossade ett skott som Jansson kunde rädda, men returen hamnade hos Rodic som sköt även han. Bollen blockades på vägen och studsade fram till Djurdjic men Oscar hann precis lägga vantarna på bollen innan Hammarbyanfallaren kunde trycka in den i mål.

I den elfte minuten stack ÖSK upp i sitt första ordentliga anfall. Wright dundrade karaktäristiskt fram på vänsterkanten och slog in ett fint inlägg mot Kasim som i sin tur nickade fram bollen centralt mot en felvänd Prodell. Victor tvekade inte utan drog till med en cykelspark och fick en perfekt träff och bollen satt stenhårt i mål förbi en chanslös Blazevic i hemmamålet, 0-1!

Hammarby uppträdde något stressat efter målet men trummade sedan igång och började etablera tryck mot ÖSKs backlinje som dock fredade sitt straffområde på ett mycket bra sätt. Med matchklockan på 21 var det istället oerhört nära 0-2. Det var åter igen Prodell som skapade oro i offensivt straffområde när han slet sig till ett kanonläge centralt från nära håll. Blazevic var snabbt ute och stod för en grym benparad och räddade Hammarby från ett dubbelt målunderläge.

I den 27:e matchminuten höll Bojanic på att ge Hammarby en turlig kvittering efter att hans inlägg smugit sig förbi alla spelare i straffområdet och smällde in i bortre stolpen, men som tur var för ÖSKs del så studsade bollen åt rätt håll. Hammarby hade svårt att spela sig till farliga målchanser och ÖSK låg ivrigt på kontringar och ställde om fint flera gånger om men utan att få till det hundraprocentigt i sista tredjedelen. Med fem minuter kvar av första halvlek lyfte Sandberg in ett inlägg i straffområdet mot en framstormande Rodic och den formstarke Hammarbyaren knoppade snyggt in 1-1 förbi Jansson. Hammarby tryckte även på rejält för att hinna med 2-1 innan paus. Granlund klackade undan en boll på mållinjen i slutskedet efter några farliga hörnor av Hammarby. 1-1 stod sig till pausvilan.

Hammarby kom ut starkt i andra halvlek och satte fullt tryck mot Jansson och backlinjen. I den 50:e minuten serverade Tankovic bollen till Junior som smekte iväg ett skott i underkant av ribban men ut! ÖSK hade svårt att komma ur Hammarbys intensiva tryck och tvingades rensa undan boll efter boll.

I den 57:e minuten slogs en högerhörna in mot centrala straffområdet och från nära håll kunde Djurdjic trycka in 2-1 med ryggen/axeln. Det dröjde bara fem minuter innan det var dags för hörna och mål igen. Bojanic slog in en ny hörna från höger, bollen nickades undan men bara till Rodic som väntade i ytterkanten av straffområdet. Rodic drog till distinkt och bollen via första stolpen och in i mål. Ett tungt mål för ÖSK som inte orkade stå emot Hammarbys intensiva offensiv.

I den 64:e minuten var det nära reducering när Prodell nickade mot mål efter en hörna men en bra räddning gjorde att 3-1 stod sig. Istället kom 4-1 med knappt tio minuter kvar, efter ett fint Hammarbyanfall kunde Rodic ta emot bollen i straffområdet och distinkt skicka upp bollen i nättaket. Hat-trick av Hammarbyaren.

Det osade även ett femte mål i slutet men Jansson stod för två kalasräddningar när Bengtsson och Djurdjic hotade med farliga avslut och det såg ut att sluta 4-1. Men inhoppande Solheim ville annat och nickade in 5-1 i slutsekunderna innan domaren blåste av matchen.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 5 oktober kl. 16.00. Då reser ÖSK till Solna för möte med AIK på nationalarenan Friends Arena.

Resultat: 5-1 (1-1)
Mål: Prodell 11´, Rodic 39’,62’, 81’, Djurdjic 57’, Solheim 93’.
Varningar: Solheim
Hörnor: 7-5
Byten ÖSK: Yaser Kasim ut – Agon Mehmeti in (76’), Victor Prodell ut – Hussein Ali in (84’), Johan Bertilsson ut – Rodin Deprem in (90’).
Byten Hammarby: Simon Sandberg ut – Mats Solheim in (65’), Junior ut – Tim Söderström in (84’), Muamer Tankovic ut – Leo Bengtsson in (84’).
Publik: 23.194
Domare: Martin Strömbergsson, Fredrik Nilsson (ass.), Magnus Sjöblom (ass.) och Farouk Nehdi (fjärde).