Flera debutanter när ÖSK förlorade mot IFK Norrköping

På lördagseftermiddagen spelade ÖSK bortamatch mot IFK Norrköping i den 24:e omgången av Allsvenskan. På plan ställde Axel Kjäll två allsvenska debutanter i Yaser Kasim och Hussein Ali. Efter 35 bra och jämna minuter kunde Norrköping ta över matchen och snabbt trycka dit både 1-0 och 2-0 innan paus. Den tunga avslutningen startade på samma sätt i den andra och inom kort stod det 3-0 på resultattavlan och så slutade även matchen.

Under lördagen väntade ännu en rolig bortamatch för ÖSK när laget åkte till Norrköping och Östgötaporten. I ett extremt bra väder med strålande sol och 23 plusgrader valde Manager Axel Kjäll att låta 17-årige Hussein Ali göra allsvensk debut i den svartvita tröjan. Samtidigt fanns även Irakiern Yaser Kasim med från start för första gången i Allsvenskan.

ÖSK inledde matchen piggt. Tidigt fick Jake Larsson en boll ute på kanten och blev fri men flaggan var uppe. Tio minuter senare kom Nordin Gerzic utanför straffområdet och fick på en bra träff där Isak Pettersson i Norrköping fick sträcka ut för att nå bollen.

Matchen var fortsatt jämn med några chanser åt båda håll. Norrköping slog en hård boll in mot Simon Skrabb, som för övrigt hade en väldigt bra dag på jobbet, och den tryckte han till med pannan men bollen seglade över målet. Bara minuten senare klackade Gerzic snyggt fram till Daniel Björnquist som drev på framåt och slängde i väg ett avslut tätt utanför den bortre stolpen.

Den unge debutanten Hussein Ali kom förbi på kanten och blev mer eller mindre fri med målvakten. Han försökte chippa bollen över målvakten men Pettersson räddade ut till hörna. Det var mycket nära att 17-årige Ali fick göra sitt första mål i den svartvita tröjan redan i debuten. ÖSK var fortsatt med i matchen men när Gerzic fick en tuff tackling på mittplan och blev liggandes började Norrköping få grepp om initiativet.

Lars Krogh Gerson friställde Skrabb men Björnquist hann ikapp och fick en fot på bollen ut till hörna. En minut senare klippte Filip Dagerstål till bollen på volley som gick precis över ribban. Sedan kom Christoffer Nyman loss på kanten när Albin Granlund tappade fästet i mattan och snubblade. En ovanlig aktion från Granlund som annars brukar vara brutalt svår att ta sig förbi.

Bara minuter efter dessa lägen ställde ÖSK om med stor möjlighet att få en spelare fri. Högerkanten var öppen men Yaser Kasim, som debuterade från start, slog bollen till vänster. En alldeles för brant boll som Viktor Prodell precis fick tag på nere vid kortlinjen. Inget mål och istället skapade Norrköping en ny chans som denna gång gick vägen. Sead Haksabanovic dribblade på vänsterkanten och fick in bollen till Skrabb som gjorde 1-0. Samma duo såg sedan till att Norrköping fick 2-0 precis innan paus när Haksabanovic återigen utmanar från sin kant och hittar in till Skrabb.

I början av andra halvlek är det tyvärr total dominas av hemmalaget. Oscar Jansson fick stå för en jätteräddning när Skrabb avslutade utifrån. Jansson styrde bollen upp i ribban och ut till Kasim som rensade till hörna. Tio minuter in i halvleken satt även 3-0. Nyman höll sig framme men egentligen kommer målet efter flera bolltapp och missförstånd av ÖSK-spelarna. Jansson stod för ännu fler vassa räddningar i matchen och såg till att siffrorna inte stack i väg.

Kevin Wright gjorde ett stabilt inhopp och hade bland annat en ride på vänsterkanten där han tillslut kunde slutföra anfallet med ett avslut som Pettersson i Norrköpings-målet fick sträcka ut för att nå. I den 70:e matchminuten blev den unge Niclas Bergmark inbytt och även han fick göra allsvensk debut.

Mot slutet spelade ÖSK med 10 man på planen efter att Gerzic klivit av. Gerzic kom in i matchen igen men det var alldeles försent för ÖSK att kunna få med sig någon poäng. Matchen slutade 3-0 till Norrköping och det vi kan ta med oss är att två 17-åringar, Hussein Ali och Niclas Bergmark, fick göra allsvensk debut idag.

Nästa match spelas på onsdag 25 september kl. 19:00. Då tar ÖSK emot Östersunds FK hemma på Behrn Arena.

Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: Simon Skrabb (43', 45'), Christoffer Nyman (55')
Varningar: Andreas Blomqvist
Byten ÖSK: Martin Broberg ut – Kevin Wright in (62’), Yaser Kasim ut – Niclas Bergmark in (70’), Viktor Prodell ut – Agon Mehmeti in (76’)
Byten IFK: Simon Skrabb ut – Pontus Almqvist in (70’), Andreas Blomqvist ut – Manasse Kusu in (78’), Sead Haksabanovic ut – Henrik Castegren in (81’)
Domare: Adam Ladebäck, Joakim Amri Nilsson (ass.), Jonas Bäcklund (ass.) och Håkan Söderman