Häcken avgjorde sent på Behrn Arena

Under söndagskvällen väntade returmöte mot BK Häcken för ÖSK på Behrn Arena. Första halvlek var jämn men innehöll inga mål. ÖSK inledde starkt i andra halvlek men Häcken tog ledningen genom Mohammed. ÖSK kvitterade när målvakten Abrahamsson gjorde självmål, men med fem minuter kvar avgjorde Paulinho matchen. Häcken vann med 1-2.

En vecka efter lagens oavgjorda möte på Bravida Arena var det under söndagskvällen dags för ÖSK och BK Häcken att på nytt göra upp om allsvenska poäng. Målskytten från senast, Igboananike, ströks sent ur laguppställningen och Boye fick chansen från start centralt i anfallet. Häcken startade matchen med ett fint anfall som gav Mohammed läge för inspel från högersidan i boxen, men bollbanan var för djup och Jansson la beslag på bollen. ÖSK:s första chans kom efter drygt fyra minuters spel. Omoh fångade upp en rensning, vände upp och skickade iväg en volley med vänsterfoten. Bollen gick dock en bra bit utanför Abrahamsson målbur. Några minuter senare fick han ett nytt läge. Granlund satte fart med bollen djupt ner på vänstersidan och slog ett inspel snett inåt bakåt. Omoh sköt direkt men skottet tappade fart efter studs på en försvarare och Abrahamsson kunde rädda. Besara testade lyckan med ett distansskott när Häcken för ett ögonblick tappade lite fokus i försvarsspelet, men Abrahamsson behövde inte ingripa eftersom bollen for en bra bit utanför den vänstra stolpen.

I mitten av halvleken åt sig Häcken tillbaka in i matchen. Högerbacken Ekpolo avlossade ett pressat volleyskott som dök precis framför Jansson, men ÖSK-målvakten höll bollen. Mohammed sköt sen ett curlat skott i ribban och bollen gick i en hög båge rakt upp i luften. Jeremejeff nådde högst på returen men Jansson hann positionera sig och räddade anfallarens nick. Tio minuter före paus lyckades Paulinho tränga sig in mellan två ÖSK-försvarare och nå först på ett inspel, men brassen missade timingen i upphoppet en aning och situationen slutade med inspark för Jansson. Första halvlek avslutades med en period av slarvigt och böljande spel. Omoh försökte med ett avslut från egen planhalva när Abrahamsson stod långt ut men målvakten hann tillbaka och fångade bollen med marginal utanför mållinjen. I sista ordinarie spelminuten la Besara bollen till en djupledslöpande Rogic som från en position nära kortlinjen försökte skjuta. Abrahamsson täckte dock vid första stolpen och fångade bollen utan problem. 0-0 i paus.

I första anfallet efter paus var ÖSK nära att ta ledningen. Besara drev framåt med bollen centralt och slog den vidare i djupled mot Boye som tog med sig den i steget. Tätt uppvaktad av Häckenförsvarare avslutade han i burgaveln. Någon minut senare fälldes Omoh vid straffområdesgränsen och domaren blåste frispark för ÖSK. Besara slog lurigt frisparken under muren men Abrahamsson hann ned och fick fingrarna på bollen vid stolproten. Fem minuter in i den andra halvleken tryckte Besara bollen in i nätmaskorna efter fint kombinationsspel, men dessvärre hade den assisterande domaren lyft flaggan och aviserat för offside. Inget ledningsmål alltså. I den 57:e minuten satte Abrahamsson iväg spelet snabbt med en lång utspark efter ett av många ÖSK-anfall i den andra halvlekens inledning. Jeremejeff tog emot bollen och satte den vidare i djupet mot Mohammed. Lorentzson försökte bryta men fick bara en tå på bollen och Mohammed kunde vinkla den förbi Jansson och in i mål. 0-1 till Häcken.

I den 75:e minuten fick ÖSK en hörna från vänster. Besara slog den hårt med inåtskruv och Abrahamsson tvingades boxa. Bollen gick dock bara rakt upp i luften och i nästa situation touchade målvakten bollen på nytt men denna gång inte bättre än att den gick in i eget mål. Häckenlägret ropade intensivt på frispark men domaren signalerade för mål. Kvitterat till 1-1. Häckens Paulinho fick en chans att ge gästerna ledningen på nytt med drygt tio minuter kvar men Lorentzson offrade sig och täckte brassens hårda vänsterskott. I den 84:e minuten fångade målskytten Mohammed upp en andraboll efter hörna och var ytterst nära att skruva in ett andra mål för dagen, men Jansson kastade sig och bollen gick utanför. I nästa situation skulle dock målet komma. Paulinho tog emot ett inspel från höger, la bollen tillrätta och pangade distinkt in 1-2 för gästerna lågt i det bortre hörnet.

ÖSK behövde på nytt jaga en kvittering och Kjäll genomförde två sena byten genom att plocka in Amin och den allsvenske debutanten Deprem. I den 89:e minuten fick den tidigare inhopparen Sköld en chans att kvittera men dundrade bollen över ribban. På tilläggstid fick Rogic ÖSK:s sista chans i andravågen efter en hörna, men vinkades av för offside precis framför Abrahamsson. Matchen slutade 1-2.

På presskonferensen efter matchen inledde Häckens tränare Andreas Alm. Han var glad över att nå en seger efter en resultatmässigt tyngre period. Andreas konstaterade att lagets effektivitet la grunden för de tre poängen. ÖSK:s Axel Kjäll tyckte att laget gjorde en bättre prestation total sett jämfört med föregående match och var framförallt nöjd med insatsen efter paus, men konstaterade samtidigt att kraft och spets saknades för att nå ett bättre resultat.

Nästa match för ÖSK spelas lördag den 11 augusti kl. 18.00. Då kommer IF Brommapojkarna på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-2 (0-0)
Mål: Mohammed (57’), Abrahamsson (självmål 75’), Paulinho (86’)
Varningar: Almebäck, Lorentzson, Granlund
Hörnor: 5-3
Byten ÖSK: Boye ut - Sköld in (67’), Granlund ut - Amin in (87’), Lorentzson ut - Deprem in (87’)
Byten BK Häcken: Irandust ut - Celik in (73’), Mohammed ut - Berggren in (90’)
Publik: 4597
Domare: Patrik Eriksson, Tobias Wärn (ass.), Jan-Erik Swärdh och Enzo Visprini (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Martin Lorentzson - Michael Almebäck - Sebastian Ring
Daniel Björnquist - Johan Mårtensson - Filip Rogic - Albin Granlund
Nahir Besara - Isaac Boye - Michael Omoh

Startelva BK Häcken
Peter Abrahamsson
Elohor Ekpolo - Emil Wahlström - Johan Hammar - Adam Andersson
Erik Friberg - Nasiru Mohammed - Alexander Faltsetas
Daleho Irandust - Alexander Jeremejeff - Paulinho de Oliveira

Text: Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908