Ett hårt kämpande ÖSK utslaget ur Svenska cupen

Under tisdagskvällen spelades den sista kvartsfinalen i Svenska Cupen när ÖSK gästade AIK och Friends Arena. AIK tog en tidig 1-0 ledning och efter en halvtimme fick ÖSK decimerat manskap efter en olycklig situation som resulterade i en utvisning. AIK kontrollerade den andra halvleken och trots ett tappert kämpande ÖSK så uteblev kvitteringen. Istället gjorde AIK 2-0 på tilläggstid och ÖSK är därmed utslagna ur Svenska Cupen 2018.

ÖSK drabbades av ett avbräck strax innan start när Nordin Gerzic kände av en skada och inte kom till start vilket var aviserat. Kjäll valde att kasta in Victor Sköld på topp och dra ner Nahir Besara till mittfältet.

När matchen väl drog igång var det AIK som satte högsta fart från start. Redan efter tre minuter fick Bahoui ett giftigt läge i boxen. Jansson gjorde sig stor och kunde rädda undan till hörna. AIK trummade på bra och den inledande forceringen av hemmalaget skulle ge utdelning så småningom. I den 12:e minuten stormade Lundström fram på högerkanten. Han tog sig in i straffområdet, spelade bollen lågt i sidled och där kom Elyounoussi farandes och norrmannen kunde behärskat rulla in 1-0 via bortre stolpen. AIK fortsatte att spela offensiv fotboll men ÖSK började ta sig in allt bättre i matchen. I den 22:a minuten skapade Igboananike första chansen för bortalaget. Ett långskott touchade en försvarare och oroade Linnér som dock kunde rädda utan större problem.

Med 27 minuter spelade inträffade en riktigt otäck händelse. Omoh kom sent in i en duell med Nyholm och sträckte fram benet men missade bollen och stämplade istället Nyholm rakt över hans ena ben. Utfallet? Ett befarat benbrott på Nyholm och rött kort för Omoh. Efter en tung första halvtimme kämpade ÖSK på för att klara sig undan med bara 1-0 i underläge inför andra halvlek. Under slutkvarten hann Goitom med att skjuta ett distansskott i ribbans överkant och Hauksson hade en vänsterkanon i högerstolpen innan den första halvleken tog slut.

I den andra halvleken mattades tempot en aning. AIK hade kontroll på matchbilden och ÖSK hade svårt att skapa lägen framåt med en man kort. Med timmen spelad skapade AIK en farlig chans när målskytten Elyounoussi drog till från nära håll men bollen till hörna.

Med 20 minuter kvar dök ett ÖSK-läge upp i samband med en hörna. Rogic sköt i förstaläget och efter några studsar fram och tillbaka nådde bollen Igboananike i ett fint läge centralt i boxen några få meter från mål. Kennedy avslutade snabbt och hårt men Linnér kom ut och gjorde sig stor och räddade skottet. Närmre en kvittering än så kom inte ÖSK. Istället kunde inhopparen Stefan Silva fastställa slutresultatet till 2-0 på tilläggstid efter att ha rullat in bollen från central position i straffområdet. ÖSK:s cupäventyr 2018 tog därmed slut i kvartsfinalen denna gång.

Nästa match för ÖSK är i skrivande stund träningsmatchen hemma mot AFC Eskilstuna den 24 mars kl. 14.00.

Statistik
Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Elyounoussi 12’, Silva 91´.
Varningar: Adu, Hauksson.
Utvisningar: Omoh
Byten ÖSK: Sebastian Ring ut – Simon Amin in (82’).
Byten AIK: Jesper Nyholm ut – Alexander Milosevic in (30´), Henok Goitom ut – Stefan Silva in (62´), Bahoui ut – Yasin in (78´).
Publik: 7679
Domare: Kristoffer Karlsson, Mikael Hallin (ass), Daniel Ekman (ass), Stefan Johannesson (fjärde).

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Brendan Hines-Ike
Daniel Björnquist – Nahir Besara – Filip Rogic – Sebastian Ring
Michael Omoh – Kennedy Igboananike – Victor Sköld

Startelva AIK:
Oscar Linnér
Robert Lundström – Haukur Hauksson – Jesper Nyholm – Per Karlsson – Rasmus Lindkvist
Nabil Bahoui – Enock Kofi Adu – Kristoffer Olsson
Henok Goitom – Tarik Elyounoussi

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908