Efterlängtad seger efter 2-0 mot Gefle

Foto: Bildbyrån / Jeanette Dahlström

ÖSK tog under söndagseftermiddagen emot Gefle IF på ett soligt Behrn Arena. Efter en spelmässigt bra första halvlek med stort spelövertag var det ändå 0-0 i halvtid. Seger satte glädjande dit ledningsmålet tidigt i den andra halvleken. Med tio minuter kvar slog Milleskog spiken i kistan med 2-0 och den svartvita trepoängaren var ett faktum.

Till dagens match gjorde Järdler två förändringar i startelvan jämfört med senast, Björnquist och Bergmark förpassades till bänken till förmån för Hultqvist och Seger. ÖSK inledde matchen offensivt och skapade en farlighet med hjälp av en hörna redan efter fem minuter. Andrésson kom högst på Walkers inslagna boll men nicken gick en bit över målet. I den 20:e minuten blev det åter igen farligt på en hörna. Walker slog in den och framför mål nickades bollen av Hultqvist och i andra läget av Andrésson men Wallinder i Gefles mål kunde rädda. I den 27:e minuten var det Larssons tur att hota bortamålet. Efter ett lågt inspel från högerkanten direktsköt Jake men bollen via touch på försvarare och ut till en resultatlös hörna. Med halvtimmen spelad nickskarvade Walker vidare en boll genom straffområdet till Bark som avslutade från snäv vinkel, dessvärre rakt i famnen på Wallinder. Gefle hade oerhört svårt att skapa något framåt och ÖSK var snabba med att återerövra bollen under hela första halvlek, som dock förblev mållös trots det stora spelövertaget för de svartvita.

ÖSK fick en drömstart på andra halvlek. Larsson löpte runt på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet med bollen innan han slog en perfekt pass i sidled in till Seger som enkelt rullade in 1-0 i öppet mål. I den 53:e minuten var det Milleskogs tur att hota framåt när han bröt in från vänsterkanten och sköt ett lågt skott men Wallinder kunde göra en benparad. I den 62:a minuten drev Seger upp bollen centralt innan han passade fram Larsson i fint läge på vänsterkanten, Jake tog sig in i straffområdet och avlossade ett lågt skott men en fin enhandsräddning fredade bortamålet från ytterligare påhälsning den gången. Minuten senare fick Dahl chansen från nästintill identiskt läge men skottet tätt utanför bortre stolpen. Otroligt nog uppstod ett nytt liknande läge i den 65:e minuten men Larssons skott landande i famnen på målvakten.

Med kvarten kvar kom Larsson flygande i ännu en kontring, tog sig in i straffområdet och fritt läge men han fick inte till skottet som blev löst och rakt på målvakten. I den 81:a minuten passade inhoppande Bergmark ut bollen till Bark på högerkanten som i sin tur slog ett perfekt inlägg mot Milleskog som mötte med bredsidan från nära håll och tryckte distinkt upp bollen i nättaket och 2-0. Med fyra minuter kvar skapade Gefle sin bästa målchans i matchen när Englund sköt inifrån straffområdet men bollen högt över Eskelinens mål. I 90:e minuten kontrade ÖSK och bollen nådde till slut Larsson vid bortre stolpen som från någon meter sköt mot öppet mål men en bortaförsvarare stod för säsongens blockering och bollen till hörna. Gefle försökte lyfta långt på slutet men Eskelinen höll nollan intakt och ÖSK tog där med säsongens tredje seger efter 2-0 på resultattavlan.

På presskonferensen inledde gästernas Mikael Bengtsson med att ge sin syn på matchen. Han tyckte att Örebro var det klart bättre laget idag och satte tryck på hans lag som hade svårt att skapa något framåt. I andra halvlek blev det lite gratisytor efter att ÖSK gjort 1-0 men efter 2-0 var matchen över. ÖSKs Christian Järdler var jätteglad över vinsten. I många delar var det en bra första halvlek fram till straffområdet men likt tidigare matcher hade killarna svårt att få till den sista passen eller tillräckligt skarpa avslut. 1-0 kom till slut välförtjänt, och efter en lite sämre period där laget hamnade väl lågt blev det fler kontringslägen och 2-0 borde kommit tidigare. Men bra försvarsspel under hela matchen, och efter 2-0 var matchen klar och tre välförtjänta poäng. Segern ger gladare killar kommande vecka och skönt att få vinna inför hemmapubliken och få fira med fansen!

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 11 juni kl.15.00 och för motståndet står GAIS på bortaplan.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0)
Mål: Seger (47’), Milleskog (81’),
Varningar: Dahl
Hörnor: 9-4
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut – Niclas Bergmark in (69’), David Seger ut – Valgeir Valgeirsson in (78’), Noel Milleskog ut – Adi Fisic in (89’).
Byten Gefle: Anton Lundin ut – Jacob Hjelte in (77’), Constantino Capotondi ut – Nils Eriksson in (85’), Iu Ranera Grau ut – Oskar Karlsson in (85’).
Domare: Magnus Lindgren, Joakim Wik (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Honraw Ghassali (fjärde).
Publik: 2638

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Daniel Hultqvist – Nasiru Moro – Axel Oskar Andrésson – Samuel Dahl
Lucas Shlimon – Kevin Walker
Adam Bark – David Seger – Jake Larsson
Noel Milleskog

På bänken: Dzevlan, Björnquist, Nicklasson, Fisic, Bergmark, Mokédé, Valgeirsson

Startelva Gefle IF
Robin Wallinder
Christoffer Aspgren – Martin Rauschenberg Brorsen – Kevin Persson – York Rafael
Anton Lundin – Constantino Capotondi – Lu Ranera Grau – Antonio Yakoub – Adrian Edqvist
Leo Englund

På bänken: Johansson, Eliasson, Hjelte, Friman, Eriksson, Karlsson, Rafael

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908