Oavgjort I bortamatchen mot Segeltorps IF

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna morsdagsöndag begav sig damerna till Stockholm för att möta Segeltorps IF. Det var en första halvlek som var jämn men med en del slarv och få målchanser mellan lagen. Däremot slutade den inte med ställningen 0-0 utan det kom trots allt ett mål genom Segeltorps nr 12 Katarina Kovijanic som kunde vända undan ÖSK försvaret och placera bollen i mål. I den andra halvleken kom ÖSK ut bättre och tog tag i taktpinnen för att hitta en reducering. Med stort bollinnehav skapade man flera chanser men kunde tyvärr inte göra mål. Istället var det Segeltorps som kunde gör 2-0 i den 78:e minuten genom Linda Eriksson. Nästan direkt efter fick dock ÖSK en straff efter en fällning på Lisa Bergman. Den kunde Emilia Andersson säkert sätta dit och reducera till 2-1. Straffreduceringen gav ytterligare krafter till ÖSK som dessutom kunde kvittera genom ett kanon skott utanför straffområdet av Cornelia Karlsson i den 94:e minuten. Detta betyder att ÖSK som var serieledande inför omgången nu finns på 4:e plats i en jämn topp av Division 1 Mellersta.

Mikael Kindgren, Assisterande tränare ÖSK Fotboll:
– Det är starkt att hämta upp och vända och ta en poäng efter 0-2 målet som kom från ingenstans. Det här var dock en match där vi ville ha mer. Efter en jämn första tar vi över allt mer i andra och skapar massor med lägen som vi ska sätta. Skärpan var dock inte där idag och samtidigt bjuder vi på lite för mycket bakåt för att vi ska vara helt nöjda.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas redan på onsdag 31 maj kl. 19:00 då vi möter Degerfors IF hemma på GPP i Svenska cupens första omgång.

Statistik
Resultat: 2–2 (1–0).
ÖSK:s målskyttar: Emilia Andersson (80'), Cornelia Karlsson (94')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
16. Lisa Bergman
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
14. Izabella Hurtig
9. Emilia Andersson
19. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
3. Josefine Eklund
5. Nathalie Sundqvist
11. Cornelia Karlsson
13. Maja Eriksson
17. Alva Hyttinen

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908