3-2 förlust borta mot Landskrona

Lördagen bjöd på en tidig avspark i Skåne efter att ÖSK rest söderut för match borta mot Landskrona BoIS. Hemmalaget gjorde två mål på tre minuter under mitten av första halvlek innan Milleskog reducerade till 2-1 precis före halvtidsvilan. ÖSK kvitterade till 2-2 tidigt i den andra halvleken genom inhoppande Fisic. Hemmalagets Diawara satte dock avgörande 3-2 med kvarten kvar och det blev ÖSK-förlust.

Järdler gjorde två ändringar i startelvan jämfört med 0-0 matchen hemma mot Varberg i tisdags. Björnquist och Hultqvist in istället för Mokédé och Bergmark som tog plats på avbytarbänken. Ett ÖSK för dagen klätt i röda tröjor och svarta shorts inledde matchen piggt och hade det mesta av spelet under de första tio minuterna. Men det var hemmalaget som skapade första riktiga målchansen i den elfte minuten när Dzabic fick ett fint skottläge i höjd med straffområdet men bollen högt över Eskelinens mål. Bara två minuter senare var det dags för Dzabic igen från ett ännu bättre läge, men även denna gång skott över. I den 19:e minuten fick Bark ett liknande läge, men inte heller han hade siktet kalibrerat och skottet över. Med dryga halvtimmen spelad kom Jebara farandes i en kontring. Anfallaren sprintade ifrån ÖSK-försvaret och lade bollen till rätta innan han skickade iväg ett perfekt avslut till vänster om Eskelinen och 1-0 hemmalaget.

Målfirandet hann knappt tystna innan det small till igen. Jebara tog en ny kvick djupledslöpning på högerkanten och inne i straffområdet tittade han upp och serverade Diawara centralt i boxen som distinkt tryckte upp bollen i nättaket och 2-0 Landskrona. En tung period för ÖSK. Men i slutminuterna av första halvlek kom en viktig reducering. Landskrona slarvade i försvarsspelet och Walker vann bollen högt upp i planen och sprang in i straffområdet innan han släppte bollen fint i sidled till Milleskog som rullade in 2-1 i näst intill öppet mål. Sent in på tilläggstiden drog Asare till med ett skruvat skott från distans men Eskelinen gjorde en kanonräddning och såg till att 2-1 stod sig in i omklädningsrummen efter en spelad halvlek.

Inför andra halvlek gjorde Järdler ett byte, Andrésson ut och Fisic in, och det stuvades om i formationen. I den 54:e minuten tog sig Björnquist in centralt i banan med bollen vid fötterna och serverade Fisic i straffområdet. Adi skottfintade med vänstern och lurade bort sista försvararen innan han drog till med högern och bollen i mål förbi en chanslös Kaddoura i hemmamålet som stod på fel fot och 2-2 var ett faktum. Fisic första mål i Superettan. I den 59:e minuten var det Milleskogs tur att få en bra målchans efter en tuff duell på högerkanten tog han sig in centralt men skottet blockades till hörna. Med 20 minuter kvar fick Landskrona en bra chans efter hörna via Tkacz, men skottet tätt utanför första stolpen. Med kvarten kvar fick hemmalaget en frispark en bit utanför straffområdet. Bollen slogs mot Rapp vid bortre stolpen som nickade in bollen mot mitten, samtidigt kom Eskelinen helt fel ut och Diawara kunde stöta bollen i öppet mål, 3-2.

ÖSK fick jaga kvittering på nytt. I den 80:e minuten kom ett farligt dubbelläge, först via Walker och sedan Bark men bra blockeringar av försvarare gjorde att kvitteringen uteblev den gången. Den riktiga slutforceringen infann sig aldrig och 3-2 stod sig matchen ut och inga poäng med hem till Närke denna gång.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 28 maj kl. 15.00 hemma mot Helsingborgs IF.

Resultat: 3-2 (2-1)
Mål: Jebara (32’), Diawara (35’, 74’), Milleskog (45’), Fisic (54’),
Varningar: Hedenquist, Seger, Hultqvist, Bark, Tkacz, Moro.
Hörnor: 4-3
Byten ÖSK: Axel Oskar Andrésson ut – Adi Fisic in (46’), David Seger ut – Valgeir Valgeirsson in (74’), Daniel Björnquist ut – Malik Mokédé in (79’), Daniel Hultqvist ut – Nicklas Bergmark in (82’).
Byten Landskrona: Robin Dzabic ut – Max Nilsson in (62’), Kofi Asare ut – Jesper Strid in (79’), Ousmane Diawara ut – Lukas Sunesson in (85’).
Domare: Rinon Hasani, Almira Spahic (ass.), Hana Mohammad Saleh (ass.) och Arianit Abazi (fjärde).