Alla tre akademilag klara för Allsvenskan 2023

I helgen avslutades PA19 sitt seriespel vilket innebär att de tre äldsta akademilagen nu spelat färdigt säsongen 2022. I sista matchen mot IFK Stocksund säkrade PA19 seriesegern och avancemnaget till P19 Allsvenskan. Det innebär att våra tre äldsta akademilag kommer att spela i Allsvenskan under 2023.

– Det känns otroligt roligt att vi under nästa år kommer ha våra tre äldsta akademilag i respektive högstaserie. Dels utifrån att vi kan erbjuda våra spelare bästa möjliga matchmiljö i alla åldrar och att vi kan erbjuda elitsatsande ungdomar i Örebro med omnejd att få bästa utveckling utifrån den matchmiljön. Sedan är det också glädjande för att det är ett kvitto på att det vi håller på med ger resultat. Just nu är vi en av elva föreningar som säkrat en plats i Allsvenskan för de tre äldsta åldersgrupperna. Jag är stolt över vår akademiverksamhet och vill ge en stor eloge till våra spelare, ledare och alla som är engagerade i akademin, säger akademichef Rickard Torstensson.

PA19 spelade P19 Superettan Norra under 2022. Efter 26 spelade matcher kan vi konstatera att ÖSK slutar högst i tabellen och där med har säkrat avancemang till P19 Allsvenskan som är en nationell serie med 16 lag.

PA17 slutade på en hedrande fjärdeplats i årets upplaga av P17 Allsvenskan Södra. Det innebär att man har kvar sin plats och är ett av 32 lag som spelar i någon av de två serier som finns för P17 Allsvenskan.

PA16 slutade på en tredje plats i grundserien vilket gjorde att man gick vidare till A-slutspel. I slutspelsgruppen hamnade man på en tredjeplats. Alla lagen som gick till A-slutspel kvalificerade sig till nästa års P16 Allsvenskan som kommer att spelas i tre serier med tio lag i varje.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908