Björnquists mål avgjorde i Eskilstuna

På lördagseftermiddagen var det åter dags för Superettan. ÖSK gästade AFC Eskilstuna i den 25:e omgången. Björnquist gav ÖSK ledningen i mitten av första halvlek och ställningen var 0-1 i paus. AFC tryckte på för en kvittering i andra men Eskelinen gjorde flertalet bra räddningar och matchen slutade 0-1 och tre nya svartvita poäng.

ÖSK inledde matchen med en tidig slumpchans redan efter 30 sekunder när Larsson snappade upp en boll och sköt från distans, dessvärre rakt på målvakt Wolters. I sekvensen efter var det hemmalagets tur med en tidig målchans men Coffey sköt utanför. Matchen böljade en period och inget av lagen fick till något ordentligt spel. Men i den 23:e minuten hittade ÖSK flyt i spelet. Hamad och Larsson kombinerade fram bollen till Dahl på vänsterkanten som slog in ett hårt inspel. Wolters tappade ut bollen och Dajje kunde dundra in returen i öppet mål och 0-1 på resultattavlan och den stora bortaklacken fick jubla. Eskilstuna jagade kvittering men fler mål i den första halvleken blev det inte. 0-1.

Andra halvlek inleddes likt den första avslutades. I den 63:e minuten fick ÖSK ett kanonläge i en kontring. Hamad drev upp bollen centralt och släppte vidare på Yasin som tog sig in i straffområdet och sköt ett lågt skott, men Wolters gjorde en vass benparad. Med 20 minuter kvar fick AFC en smått galen trippelchans. Alsanati sköt först från nära håll innan han på returen ur snäv vinkel drog till igen – två riktigt bra räddningar av Eskelinen. Ett tredje avslut kom från centralt håll och det nickade Bergmark undan på mållinjen. Men fortsatt 0-1. AFC fortsatte att trycka på men närmre än några halvchanser efter inlägg kom de inte en kvittering. Eskelinen höll en välförtjänt nolla och matchen slutade 0-1 och tre nya svartvita poäng med hem till Närke!

Nästa match för ÖSK spelas måndag 10 oktober kl.19.00 hemma mot Dalkurd FF.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Björnquist 23’.
Varningar: Fors, F.Michel, Yasin, Rafael, A.Michel och Hudu
Hörnor: 8-7
Byten ÖSK: Jake Larsson ut – Christian Moses in (65’), Alfred Olaniyan ut – Valgeir Valgeirsson in (65’)
Byten AFC: Karim Mammar Chaouche ut – Aliyu Yakubu in (90’)
Domare: Andreas Dufva Johansson, Anton Sjöberg (ass.), Fredrik Hammarström (ass.) och Adli Assali (fjärde).