Akademin summerar första halvan av säsongen 2022

Foto: Lovisa Lööw

Efter en tids sommaruppehåll drar serierna nu i gång för våra tre akademilag. Därför passar vi nu på att ge en sammanfattning av vårsäsongen.

PA19
Halva säsongen är spelad för PA19 som endast har en förlust och toppar tabellen. Jakten på P19 Allsvenskan fortsätter under hösten. Under våren har laget gjort hela 61 mål framåt och endast släppt in tolv på 13 spelade matcher. Skytteligan toppas av en ÖSK:are född 2005.

Årets upplaga av PA19 är yngre än tidigare. Startelvorna präglas av spelare födda 2004 och 2005. Samverkan mellan PA19 och herrlaget är fortsätter där många av våra PA19-spelare har deltagit i träning och vår transition coach Einar jobbar flitigt med spelarna som ligger mellan PA19 och herrtruppen.

Höstsäsongen startar med bortamatch mot Bodens BK lördag den 30/7. Se tabellen för P19 Superettan Norra här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PA17
Vi summerar vårsäsongen med en femteplats och endast en förlust på de tio sista matcherna. PA17 befinner sig på en femteplats i tabellen som toppas av Malmö FF.
P17 Allsvenskan håller hög klass och innebär ett stort steg från ungdomsfotboll till elitförberedande verksamhet. Spelarna får här för första gången mäta sig med de absolut bästa lagen och spelarna. Att få spela dessa matcher vecka ut och vecka in är en mycket utbildande miljö för våra spelare.

Likt PA19 är truppen yngre än tidigare år. Flertalet spelare födda 2006 har gjort fina insatser under vårsäsongen. Även spelare födda 2007 har fått möjlighet att visa upp sig.

Höstsäsongen startar söndag den 31/7 då IF Elfsborg gästar Behrn Arena. Se tabellen för P17 Allsvenskan Södra här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PA16
En haltande serie där ÖSK avslutar våren som tvåa i tabellen. Jakten på A-slutspel och kommande P16 Allsvenska lever i högsta grad. Under våren har PA16 haft blandade resultat där man lite onödigt tappat poäng men också matcher där laget visat moral och fått med sig poäng. Fyra matcher återstår för ÖSKs räkning innan vi summerar tabellen och det är fullt fokus redan från start.

Höstsäsongen startar den 6 augusti med bortamatch mot AFC Eskilstuna. Se tabellen för P16 Nationell Grupp 5 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gothia Puma Trophy:
Under vecka 29 deltog ÖSK i Gothia Puma Trophy där ÖSK var inbjuden som ett av 12 Svenska klubbar. Gothia Puma Trophy består av 12 Svenska klubbar och 12st Utländska klubbar. I ÖSKs grupp fann vi TikiTaka (Nigeria), BK Häcken och Sogndal (Norge). TikiTaka drog sig tyvärr ur någon dag innan cupen skulle spelas och ersattes av GAIS.

ÖSK missade A-slutspel pga målskillnad. Därefter kom två segrar i B-slutspelet mot mot C.F Internatcional Monterrey (Mexiko) och IFK Göteborg. I semifinalen blev det uddamålsförlust.

Sammanfattning
ÖSK har en fin vår för sina akademilag där många spelare visat fram fötterna och stått för väldigt bra insatser och många spelare har fått möjlighet att spela U21-match men också tränat med vårt A-lag.

ÖSK Elitfotboll fortsätter att ge ungdomar i och runt om länet en möjlighet att få spela på Sveriges högsta nivå vad gäller ungdomsfotboll i åldern 16-19år. Klubbens målsättning är att våra tre akademilag ska spela i Allsvenskan under 2023.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908