Thills mål avgjorde mot AFC Eskilstuna

Under måndagskvällen gästade AFC Eskilstuna Behrn Arena för möte med ÖSK i den nionde omgången av Superettan. Efter en mållös första halvlek sköt Thill 1-0 i den 47:e minuten. ÖSK hade flera chanser att utöka ledningen men 1-0 stod sig matchen ut och tre nya poäng för det svartvita laget.

ÖSK:s Axel Kjäll gjorde två förändringar i startelvan jämfört med senast, Björndahl och Bergmark in vilket innebar Hjertstrand och Moro ut. Det var gästerna som tog tag i taktpinnen under matchinledningen och skapade snabbt ett par hörnor medan ÖSK kontrade när tillfälle gavs. Thill höll så när på att frispela Milleskog men sista försvararen fick en tå på bollen. I den 13:e minuten ryckte Milleskog iväg i en ny kontring på egen hand men hans avslut gick en bit utanför. Lagen hade svårt att skapa farliga målchanser men intentioner fanns åt båda håll. I den 33:e minuten spelade Thill fram DG i straffområdet men avslutet blev något rakt på målvakt Wolters i AFC-målet och efter en fin räddning gick bollen till hörna. Farligare än så blev det inte under första 45 och 0-0 i paus.

Andra halvlek hade knappt börjat innan ÖSK fick en hörna. Den slogs kort och Thill tog ett par kvicka steg inåt i banan innan han sköt ett välriktat vänsterskott som smet in tätt intill bortre stolpen förbi en chanslös Wolters. 1-0 till publikens stora jubel! Firandet var knappt över innan Hamad hade ett fräsande skott som via touch gick tätt utanför högerstolpen. AFC tryckte på under lång sekvens efter ÖSKs ledningsmål men utan att skapa några direkta chanser. Med 25 minuter kvar fick Thill lämna planen och Larsson kom in för att ge pigga ben på högerkanten i kontringsspelet. Med kvarten kvar fick gästernas Fors bollen i utkanten av straffområdet och dräpte iväg ett stenhårt skott som tog i stolpens utsida och ut. I den 83:e minuten fixade Milleskog en frispark tätt utanför straffområdet. Hamad klev fram och sköt ett välriktat skott men Wolters fick en näve på bollen och fredade sitt mål. I den 89:e minuten kom Milleskog helt fri från mittlinjen men en dålig bolltouch gjorde att Wolters kunde skopa in bollen i straffområdet. Någon minut senare kom Dahl i en rejäl kontring och passade fram Milleskog i straffområdet som kyligt serverade Larsson som avslutade hårt och lågt men Wolters gjorde en högklassig fotparad och bollen till hörna. AFC försökte trycka upp allt i slutminuten men ÖSK försvarade sin ledning utan större problem och 1-0 stod sig matchen ut. Tre nya poäng in på kontot!

På presskonferensen inledde gästernas assisterande tränare Robert Åstedt med att berätta att han var nöjd med första halvlek där hans lag höll mycket boll men skapade lite för lite chanser. Han upplevde att baklängesmålet var slarvigt och efter det var det uppförsbacke. Axel Kjäll var glad över tre poäng. Hans lag var förberett på ett stort bollinnehav för gästerna och där med kunde de lägga energi på kontringsspelet. Han var nöjd med ett tidigt ledningsmål i andra halvlek efter en fin prestation av Thill. Resten av matchen var försvarsspelet väldigt stabilt och han tackade även supportrarna för stödet som i slutändan var en bidragande faktor till segern.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 29 maj kl. 15.00 hemma mot IF Brommapojkarna.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Thill 47’
Varningar: Williams, Björndahl, Manns, Hudu, Alsanati, Dahl, Fors, Hamad.
Hörnor: 8-6
Byten ÖSK: Vincent Thill ut – Jake Larsson in (67’), Erik Björndahl ut – Lucas Shlimon in (76’), Victor Mpindi ut – Benjamin Hjertstrand in (76’).
Byten AFC Eskilstuna: Rhys Williams ut – Aliyu Yakubu in (56’), Sadmir Zekovic ut – Ishak Shamoun in (75’), Abdul-Halik Hudu ut – Felix Michel in (81’), Jesper Manns ut – Joel Berhane in (81’).
Domare: Richard Sundell, Joakim Wik (ass.), Josef Alacam (ass.) och Stefan Fredriksson (fjärde).