Veckans andra hemmaseger efter 2-1 mot Öster

Lördag och ny match för ÖSK som i den sjunde omgången av Superettan tog emot Växjös stolthet Östers IF på Behrn Arena. Björndahl gav ÖSK ledningen i den första halvleken. Inhoppande Milleskog gjorde 2-0 med fem minuter kvar av matchen. Gästerna reducerade på tilläggstid men kom inte närmre än så. Svartvit 2-1 seger och tre nya poäng.

Axel Kjäll mönstrade så när en identisk startelva som senast i segermatchen mot Östersund. Enda skillnaden var att målskytten från i måndags, Vincent Thill, fick göra sin första match från start, och Milleskog fick där med inleda på bänken. ÖSK höll på att åka på en rejäl kalldusch när gästerna kontrade redan i femte minuten och bollen stöttes i mål men linjedomaren räddade situationen med att lyfta flaggan för offside. Matchen innehöll inte en någon målchans av rang under första 25 minuterna och båda lagen hade svårt att hitta rätt i spelet. I mitten av halvleken tvingades Yasin att bytas ut, och in kom Milleskog. I den 29:e minuten slogs en fin djupledsboll som Milleskog plockade ner strax utanför straffområdet. Noel vände och vred och sköt ett snabbt och lågt skott, målvakt Nilsson räddade men på returen vräkte sig Björndahl fram och tryckte in bollen i mål. 1-0! Björndahls första mål i Superettan för säsongen. Resten av halvleken innehöll inte fler målchanser och en kvarts vila efter 45 minuter intogs med en 1-0 ledning i ryggsäcken.

Andra halvlek inleddes likt den första vad gäller matchbilden, offensiva försök från båda lagen men svårt att komma till lägen. I den 57:e minuten dök dock ett gyllene läge upp för gästerna. Efter skott från snäv vinkel släppte Eskelinen en retur rakt ut i straffområdet och där stod Bergmark-Widberg men trots öppet mål sköt han utanför. I takt med att regnet intensifierades så sjönk tempot i spelet och ÖSK kontrollerade matchen stora delar av andra halvlek. Med fem minuter kvar spelade Hamad fram Milleskog och Noel tog sig in i straffområdet och dundrade in 2-0 bakom en chanslös Nilsson i bortamålet! På tilläggstid fick gästerna in en reducering när Pavic ”inlägg” smet genom straffområdet och in i mål via bortre stolpen. Men det hann inte bli någon oro i ÖSK-lägret och domaren blåste av matchen med 2-1 på resultattavlan. Veckans andra trepoängare!

Nästa match för ÖSK spelas onsdag 18 maj kl. 19.00 borta mot Skövde AIK.

Resultat: 2-1 (1-0)
Mål: Björndahl (29’), Milleskog (85’), Pavic (90+5’).
Varningar: Rodic, Hauksson, Andrésson, Thill, Varmanen, Milleskog
Hörnor: 0-5
Byten ÖSK: Ahmed Yasin ut – Noel Milleskog in (26’), Vincent Thill ut – Elias Barsoum in (62’), Erik Björndahl ut – Benjamin Hjertstrand in (82’).
Byten Östers IF: Bonnah ut – Magnusson in (66’), Kozica ut – Westermark in (66’), Varmanen ut – Silverholt in (66’), Kusu ut – Sörensen in (74’).
Domare: Fredrik Oppong, Anton Sjöberg (ass.), Ajdin Mlivic (ass.) och Jure Sosic (fjärde).