Tre poäng i Hallsberg

Under fredagskvällen åkte ÖSK till Hallsberg för att spela omgång 5 av division 1 Norra Götaland. ÖSK startade matchen bäst och skapade flera farliga chanser i inledningen. I minut 21 blev vi tilldömda en straff som Cornelia Karlsson förvaltade väl. Tio minuter senare skulle även nästa mål komma efter att Emelie Alfredsson spelat bollen från höger in i straffområdet där Emilia Andersson enkelt kunde rulla in 0-2. Den andra halvleken hade något lägre intensitet men i den 75:e matchminuten punkterade ÖSK matchen genom ett snyggt distansskott upp i nättaket av Cornelia Karlsson. Andra raka segern och återigen en väl genomförd match av det svartvita laget.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det känns skönt att vinna ett derby. Tre ganska klara poäng tillslut där vi har kontroll hela matchen. Sen är det intressant att Hallsberg väljer att punktmarkera våra centrala spelare vilket gör att vi behöver förändra lite i rörelsemönster och positionsbyten som gör att vi blir bättre. Vi gör tre mål och håller nollan igen. Full kontroll och vi åker härifrån nöjda.

Nästa match för ÖSK spelas fredag 13 maj kl. 19:30 hemma mot Degerfors IF.

Resultat: 0-3 (0-2)
Mål ÖSK: Cornelia Karlsson (21', 75'), Emilia Andersson (33')
Byten ÖSK: Izabella Hurtig ut - Ebba Mannfolk in (60'), Isabelle Fredriksson ut - Sara Sandberg in (60'), Ebba Lundqvist ut - Antonia Jalkinger in (75'), Olivia Stråle ut - Hanna Göthberg in (75'), Caroline Zandén ut - Alicia Wood in (80')