ÖSK föll tungt på bortaplan

Den första maj reste ÖSK till Västerås för en bortamatch på Iver Arena. Hemmalaget inledde den första halvleken starkt genom att göra två snabba mål. Innan halvtidsvilan reducerade ÖSK men man lyckades inte få in något mer mål trots flera bra chanser och matchen slutade därmed 2-1.

Huvudtränare Axel Kjäll gjorde några förändringar i startelvan inför matchen genom att ta in Noel Milleskog, David Seger och Niclas Bergmark från start. Hemmalaget inledde matchen bäst. Redan i den fjärde minuten kunde Viktor Granath slå in 1-0 via ett inspel från höger från Simon Johansson. William Eskelinen kom ut för att plocka bollen men den gick förbi honom och Granath kunde trycka in 1-0 i tomt mål. Bara minuter senare utökade hemmalaget sin ledning. Mohammed Mahammed vann boll och spelade snett inåt bakåt där Dusan Jajic enkelt placerade in en bredsida bakom Eskelinen. I den 21:a minuten blev ÖSK tvingade till matchens första byte då Kevin Walker klev av med en känning i baksidan. In kom ett av ÖSK:s nyförvärv inför säsongen, Samuel Dahl. Strax innan halvtid skulle ÖSK lyckas göra ett reduceringsmål och då liv i matchen. Eskelinen slog en långboll som gick hela vägen till Ahmed Yasin som fick friläge till höger i straffområdet. Yasin dribblade bort en motståndare och placerade sedan bollen i det bortre hörnet.

Inför den andra halvleken valde Axel Kjäll att byta ut Hussein Ali och plocka in Vincent Thill. ÖSK:s spel blev bättre och flera bra chanser till att kvittera skulle dyka upp. I den 64:e minuten slog Jake Larsson ett inlägg över alla försvarare mot Thill som nickade utanför. Sju minuter senare tilldelas ÖSK en hörna där Nasiru Moro fick ett dubbelläge, först en nick som räddas och sedan en retur med fötterna som Anton Fagerström också lyckas parera. I den 77:e matchminuten stod Larsson för ett nytt bra inlägg där Daniel Gustavsson kom perfekt på den bortre stolpen. Gustavsson slog till med en bredsida i luften från väldigt nära håll men Fagerström gjorde en otrolig räddning som gör att hemmalaget alltjämnt behöll sin ledning. I nästa våg kom Hamad igenom i straffområdet och chippade bollen över målvakten och blev samtidigt kapad. Hamad vädjade efter straff men fick istället en varning. På tilläggstid fick Larsson syna det röda kortet och lämna planen. Det skapades inga fler chanser och det blev inga fler mål. ÖSK fick resa hem till Örebro utan några poäng.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 9 maj kl. 19.00 hemma på Behrn Arena mot Östersunds FK.

Resultat: 2-1 (2-1)
Mål: Granath (4’), Jajic (11’), Yasin (45')
Varningar: Sandberg, Jajic, Ali, Hamad
Utvisningar: Larsson
Hörnor: 4-6
Byten VSK: Mohammed Mahammed ut – Filip Tronet in (71’), Daniel Ask ut – Miguel Sandberg in (71’), Theodore Rask ut – Ahmed Faqa in (78’), Olle Edlund ut – Alex Lindelöv in (78’).
Byten ÖSK: Kevin Walker ut – Samuel Dahl in (21’), Hussein Ali ut – Vincent Thill in (45’), Benjamin Hjertstrand ut – Jake Larsson in (62’), Noel Milleskog ut – Erik Björndahl in (62’), Nasiru Moro ut – Victor Mpindi in (90’).
Domare: Martin Strömbergsson, Fredrik Hammarström (ass.), Henrik Melin (ass.) och Patrik Larsson (fjärde).