Mållöst på Strandvallen

I den 29:e omgången av Allsvenskan spelade ÖSK under måndagen säsongens sista bortamatch. För motståndet stod Mjällby AIF på Strandvallen. Matchen var mållös i paus. Inte heller i den andra lyckades lagen spräcka nollan. Slutresultatet blev trots en del chanser åt båda håll 0-0.

I den sjätte minuten spelade sig ÖSK fram på högerkanten. Bollen hittade fram till Milleskog som ur snäv vinkel avlossade ett skott med vänsterfoten, tyvärr en bit utanför bortre stolpen. Ett par minuter senare stack de helsvarta ÖSK-anfallarna iväg i en snabb kontring. Larsson skickade en lång fin boll mot djupledslöpande Yasin, men Eriksson i Mjällbykassen kom ut med bra tajming och plockade bollen. Strax därefter skapade Mjällby en dubbelchans, men Allain räddade fint på såväl Bergström första skott som avslutet Andersson stod för på returen.

Allt eftersom första halvlek fortskred tog Mjällby över initiativet. ÖSK fick svårare att spela sig ur hemmalagets press. Hemmalaget skapade ett par lägen men saknade skärpa i avsluten. 0-0 i paus.

I den 48:e minuten frispelades Yasin av Hamad men ÖSK-anfallarens avslut gick tätt utanför bortre stolpen. Tio minuter avlossade Milleskog ett lurigt studsande skott från distans men Eriksson räddade med vissa besvär.

Med kvarten kvar hittade ett långt inlägg fram till Mjällbys Hodzic som sköt direkt, men Allain räddade skickligt på mållinjen. I nästa anfall frispelades Milleskog men Eriksson kom ut och täckte skottet. Ett par minuter senare försökte Larsson curla bollen mot bortre krysset, men fick se den gå på utsidan av stolpen. I 85:e minuten fick Nilsson en stor yta gräs att avancera på men väl framme i straffområdet misslyckades han med avslutet och situationen slutade med inspark för Allain. Ingen av lagen lyckades spräcka nollan i den kyliga novemberkvällen. En poäng till Mjällby och en poäng till ÖSK.

I nästa match, säsongens sista, spelar ÖSK mot IF Elfsborg hemma på Behrn Arena. Matchen spelas på lördag den 4 december kl. 15.00.

Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Hodzic
Hörnor: 9-5
Byten Mjällby AIF: Moro ut - Sarr in (62’), Rosengren ut - Blomqvist in (62’), Kricak ut - SIlverholt in (85’)
Byten ÖSK: Ali ut - Björnquist in (23’), Wright ut - Bergmark in (46’), Yasin ut - Seger in (67’), Larsson ut - Friday in (80’)
Domare: Adam Ladebäck, Christian Tennstedt (ass.), Simon Kristensson (ass.) och Adi Aganovic (fjärde)