ÖSK föll med uddamålet mot Djurgården

I den 26:e omgången av Allsvenskan spelade ÖSK under söndagen mot guldjagande Djurgårdens IF på Behrn Arena. Banda gav Djurgården ledningen i slutsekunderna av första halvlek. Den andra halvleken blev mållös och slutresultatet skrevs till 0-1.

ÖSK tog under söndagen emot Djurgårdens IF hemma på Behrn Arena. Första skottet på mål antecknades ÖSK för efter att Larsson trampat in från vänsterkanten, men comebackande Djurgårdsmålvakten Vasiutin kunde enkelt rädda. I nästa spelmoment fick Djurgården en frispark som Eriksson lyfte mot Ekdal, men Mårtensson störde mittbacken tillräckligt mycket för att nicken skulle gå utanför.

I den 22:a minuten blev Friday frispelad när Djurgården misslyckades med en offsidefälla, men anfallaren snubblade och föll innan han kom till avslut. Fem minuter senare hittade Besara fram till Larsson på vänsterkanten. Jake dribblade sig in i straffområdet och avslutade med vänsterfoten, ett skott som styrdes till hörna.

I den 35:e minuten fick Eriksson bollen i andravågen efter en högerhörna för Djurgården. Han avancerade förbi försvarare och avlossade ett skott i ribbans underkant och ut. Precis när matchklockan tickat upp till 45 minuter skickade gästerna in ett inlägg från vänster. Asoro skarvade bollen till Banda som volleysköt bollen förbi Allain och in till 0-1 för Djurgården. Direkt efter blåste domaren för halvtid.

Tre minuter efter paus hade ÖSK bollen i mål efter att Friday slagit in en retur, men domaren hade blåst frispark i momentet innan då Hjertstrand agerade för bryskt. Gästernas första läge i andra halvlek kom i den 50:e minuten när Chilufya drev in från vänsterkanten och avlossade ett fräsande skott mot första stolpen. Allain såg dock bollbanan och kunde rädda till hörna. Djurgården etablerade allt mer tryck mot ÖSK vars stunder med bollinnehav blev kortare och kortare.

Marcus Lantz kastade in några inhoppare med hopp om att få till en slutforcering. Med dryga tjugo minuter kvar mattades gästernas spelövertag och ÖSK fick chansen att lyfta in en del inlägg i straffområdet, men där var Djurgårdens resliga mittbackar gång på gång starkast i luftrummet. I den 85:e fick ÖSK frispark till höger på offensiv planhalva. Walker slog en inläggsfrispark mot första ytan där Bergmark mötte med skallen, men nickskarven gick utanför bortre stolpen. Tre minuter senare fick Djurgården frispark i liknande läge, men från vänster. Eriksson prickade Une Larsson som med en kraftfull nick satte bollen i ribban. ÖSK lyckades inte skaka fram några lägen på tilläggstid. Djurgården vann matchen med uddamålet och hakar på i kampen om guldet.

På presskonferensen inledde gästernas Thomas Lagerlöf med att berätta att han var nöjd med segern trots en lite svagare första halvlek. I andra halvlek blev det bättre balans och rytm och Edwards kom in och gav trygghet. ÖSKs Marcus Lantz gjorde bedömningen att detta var bästa insatsen sen han kom in. Det var väldigt tungt att åka på 0-1 precis innan paus. Han hyllade Bergmark och Larssons insatser men erkände att laget var uddlöst framåt. Orken tröt efter 70 minuter och det var tråkigt att inte få till en riktig forcering.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas på bortaplan mot Hammarby IF på söndag den 7:e november kl. 15.00.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Banda (45+1’)
Varningar: Ekdal, Bergmark, Mårtensson, Une Larsson, Chilufya
Hörnor: 7-5
Byten ÖSK: Ali ut - Mehmeti in (68’), Larsson ut - Seger in (71’) , Hjertstrand ut - Skovgaard in (71’), Mårtensson ut - Milleskog in (81’)
Byten Djurgårdens IF: Banda ut - Edwards in (46’), Chilufya ut - Bärkroth in (73’), Nyholm ut - Löfgren in (74’), Radetinac ut - Cornic in (84’)
Domare: Fredrik Klitte, Daniel Wärnmark (ass.), Enzo Vesprini (ass.) och Mark Josef (fjärde)