Oavgjort trots dominans mot Mjällby

I den fjortonde omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under lördagen Mjällby AIF hemma på Behrn Arena. Nahir Besara gav ÖSK ledningen tidigt i första halvlek men Mjällby kvitterade till 1-1 innan gästerna fick en spelare utvisad. I andra halvlek tryckte ÖSK på rejält och tog ledningen genom Dennis Collander. Tyvärr kvitterade Mjällby i slutskedet genom Moro och matchen slutade 2-2.

Gästerna rivstartade och vaskade fram ett fint läge redan efter en halv minut, men Skovgaard avvärjde framför Krasniqi i sista stund. ÖSK växte sen successivt in i matchen och i den åttonde minuten fångade Besara upp andrabollen efter ett inlägg från Walker. Från en position vid straffområdesgränsen dundrade ÖSK-återvändaren iväg en volley som touchade ett Mjällbyben och gick vidare rakt upp i nättaket bakom en chanslös Eriksson i gästernas bur.

I den 20:e minuten slog Walker en fin inläggsfrispark som Hjertstrand skarvade. Eriksson reflexräddade och returen petade Mårtensson utanför. Två minuter senare anföll Mjällby centralt och bollen spelades ut till vänster. Ett inlägg slogs mot bortre ytan och Krasniqi missbedömde bollbanan. Vid stolpen dök högerspringaren Nilsson upp och rullade enkelt in kvitteringen.

I den 26:e minuten slog ÖSK en snabb frispark på mittplan och Seger tryckte iväg ett jätteskott som strök ribbkrysset. Strax därefter fick Adu sitt andra gula kort på kort tid och visades ut. Ett decimerat Mjällby sjönk ner djupare i försvarsställningarna och ÖSK tryckte på framåt. Tio minuter innan paus slog Besara ett välavvägt inlägg in i boxen. Walker slängnickade bollen någon decimeter utanför bortre stolpen. Några minuter senare fyllde Besara på med ytterligare ett eget skott som gick rakt på Eriksson. Collander var nära att hinna först på returen men var något för aggressiv i jakten på bollen och Mjällby tilldömdes frispark. Ställningen var 1-1 när domaren blåste för pausvila.

ÖSK genomförde ett tidigt byte efter paus då Broberg ersatte Mårtensson. I den 51:a lyfte Gerzic en diagonal höjdboll mot bortre delen av straffområdet. Collander nickade bollen tillbaka in mot den centrala delen av straffområdet. Besara fick ett gyllene läge men slog hål i luften och bollen studsade tillbaka till Collander. Ögonblicket därefter låg bollen i målet bakom Eriksson och det var 2-1 till ÖSK. De svartvita fortsatte framåt mot ett Mjällby som fick allt svårare att etablera något anfallsspel. Trots ett rejält tryck mot gästernas mål lyckades dock ÖSK inte sätta ytterligare bollar i nätet.

I den 77:e minuten tryckte sig Ali förbi sin Mjällbyförsvarare och tog sig in i straffområdet och sköt hårt, dock rakt på Eriksson. Två minuter senare gick bollen på ett svartvitt snöre. Den landade hos inbytte Björnquist som slog ett inspel mot Seger och Broberg som gick på samma boll. Skottet var bra men Eriksson gjorde en fin räddning. Med tio minuter kvar lyfte Mjällby upp laget. Gustafson fick först ett läge som Krasniqi räddade. I den 84:e minuten föll Hjertstrand efter en luftduell på ÖSK:s planhalva och tog sig mot huvudet, men domaren lät spelet fortgå. Inhopparen Moro fick en passning i djupled, tog sig förbi Wright och placerade in 2-2.

Under slutminuterna lyckades inte något av lagen skaka fram några hetare målchanser. Matchen slutade 2-2, en missräkning för ÖSK sett till hur matchen såg ut.

På presskonferensen efter matchen inledde gästernas Anders Torstensson med att beskriva en omtumlande vecka och en tung start på matchen med mål bakåt och utvisning. Han var mycket nöjd med lagets vändning att komma tillbaka från det tuffa läget. ÖSKs Vitor Gazimba beskrev känslan efter matchen som den värsta någonsin. Han var mycket besviken med att laget inte fick till ett dödande 3-1 mål trots 11 man mot 10. Han hyllade Collander och Besaras fina insatser på nytt.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas måndagen den 16 augusti kl. 19.00. Då möter laget Varbergs BoIS på bortaplan.

Resultat: 2-2 (1-1)
Mål: Besara (8’), Nilsson (22’), Collander (51’), Moro (84’)
Varningar: Adu, Ali, Bergström, Eriksson
Utvisningar: Adu
Hörnor: 6-4
Byten ÖSK: Mårtensson ut - Broberg in (47’), Ali ut - Björnquist in (78’), Seger ut - Larsson in (85’).
Byten Mjällby AIF: Blomqvist ut - Gustafson in (69’), Sarr ut - Johansson in (69’), Löfqvist ut - Moros Gracia in (69’), Hodzic ut - Persson in (80’), Nilsson ut - Moro in (81’)
Domare: Fredrik Klitte, Andras Svensson (ass.), Daniel Yng (ass.) och Richard Sundell (fjärde)