Seger mot IFK Hallsberg i genrepet

Dagens match mot IFK Hallsberg var den första för ÖSK:s damer sedan serien tog slut i höstas. Det var därför många som var laddade att äntligen få spela igen, efter en otroligt lång försäsong. En speciell match som både var den första för året och den sista innan tävlingsmatcherna tar vid, slutade med en 1-3 seger för ÖSK som tar med sig en positiv känsla inför lördagens premiär mot Rynninge IK.

Det var Hallsberg som inledde matchen starkast och ÖSK fick försvara lågt under stora delar av den första halvleken. Det var också Hallsberg som gjorde matchens första mål efter drygt en kvart. Det var en Hallsbergsspelare vid första stolpen som nådde högst på en hörna och lyckades nicka in ledningsmålet.

Därefter fortsatte Hallsberg ha ett spelmässigt övertag och stå högt med sin backlinje. Det skulle sedan ÖSK komma att utnyttja två gånger om. Den första gången var efter ca 30 minuter då Cornelia Fernsten löpte in bakom motståndarnas backlinje, fick en fin djupledspassning med sig och hamnade ensam med Hallsbergs målvakt. Fernsten fick bollen lite långt ifrån sig men lyckades ändå vinna motlägget med målvakten och kunde rulla in kvitteringen i den tomma målburen. Efter ÖSK:s mål kom bortalaget in mer och mer i matchen och Hallsberg tappade sitt spelmässiga övertag.

Strax innan halvtid skulle Cornelia Fernsten lyckas bli tvåmålskytt med ett mål som nästan var en kopia av det första. Åter igen var det en djupledsboll bakom Hallsbergs försvar som gav Fernsten friläge. Hon rundade målvakten och kunde enkelt ge ÖSK ledningen som de också tog med sig in i paus.

Inför den andra halvleken gjorde ÖSK åtta byten och i och med det förändrades matchbilden ganska rejält. ÖSK ägde mer boll och etablerade anfall på offensiv planhalva betydligt oftare än i den första halvleken. Hallsberg stod upp bra och det blev en hel del kamp, framför allt på mittfältet. Men hemmalaget kunde inte hålla emot till slut och i den 83:e minuten var det Sara Sandberg som utökade ÖSK:s ledning till 1-3, efter en framspelning av Agnes Andersson. 1-3 blev också slutresultatet i detta genrep inför lördagens seriepremiär och derby borta mot Rynninge IK.