Storförlust borta mot Östersund

Under söndagseftermiddagen gästade ÖSK Jämtkraft Arena för möte med Östersunds FK i Allsvenskans andra omgång. Hemmalaget dominerade första halvlek och efter 45 minuter stod det 3-0 efter ett mål av Sonko Sundberg och två av Turgott. Andra halvlek blev inte mycket roligare och Turgott fullbordade sitt hat-trick innan Awad gjorde matchens sista mål och resultatet skrevs till 5-0 Östersund.

ÖSK kom till start med samma startelva som i premiären mot Göteborg (0-0). Matchen inleddes en aning försiktigt från båda lagen men i den tionde minuten skapade ÖSK matchens första heta målchans. Seger spelade fram Gall i en fin vänsterposition i straffområdet och Romain avslutade med högern mot bortre delen av målet men hemmalagets Keita gjorde en fin räddning. Några minuter senare var det Östersunds tur att skaffa sig en målchans via en vänsterhörna. Hörberg slog in den mot första stolpen och där stod två hemmaspelare helt fria och mittbacken Sonko Sundberg kunde behärskat knoppa in 1-0 förbi en chanslös Allain.

ÖSK gick på kvitteringsjakt och bara fyra minuter efter 1-0 curlade Hümmet ett högerskott tätt utanför bortre krysset. I den 24:e minuten nickade Collander in en hörna men domaren valde att döma bort målet efter en tveksam frispark för målvakt Keita i straffområdet. Istället för 1-1 kom 2-0 fem minuter senare efter en snabb omställning av Östersund. Perry spelade fram Turgott strax utanför straffområdet och anfallaren vred upp och dundrade in bollen lågt till höger om en chanslös Allain, tungt. Dessvärre skulle även 3-0 komma innan halvtid. Mårtensson förlorade en duell på mittplan och Turgott stormade mot mål, efter några snabba dribblingar mot Almebäck vek han ett lågt skott mot vänstra stolpen och bollen hittade åter förbi Allain och in i nätmaskorna. Halvtid efter 45 tunga minuter och 3-0 åt fel håll på resultattavlan.

Inför andra halvlek valde Kjäll att göra ett dubbelbyte, Gerzic och Hjertstrand klev in på bekostnad av Gall och Björnquist. ÖSK försökte att repa mod och i den 55:e minuten nickade Skovgaard över efter ett fint inlägg av Gerzic. ÖSK hade generellt mer boll i andra halvlek men hade svårt att skapa farliga lägen och istället kontrade Östersund farligt emellanåt. Med kvarten kvar spelade Bellman in ett inlägg från vänster som Turgott tog emot innan han bombade upp bollen i första krysset och hans hat-trick var ett faktum. 4-0. Några minuter senare kom även femman för hemmalaget när Kpozo spelade in ett lågt inspel från vänster och bollen rann igenom hela straffområdet innan inhoppande Awad kunde peta in bollen i öppet mål. Fler mål än så blev det i alla fall inte och 5-0 Östersund och en rejäl plump i protokollet för det svartvita laget.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 25 april kl. 15.00 borta mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

Resultat: 5-0 (3-0)
Mål: Sonko Sundberg (13’),Turgott (29’,40’, 74’), Awad 80’.
Varningar: Bellman, Kpozo, Hümmet.
Hörnor: 5-12
Byten ÖSK: Romain Gall ut – Nordin Gerzic in (46’), Daniel Björnquist ut – Benjamin Hjertstrand in (46’), Agon Mehmeti ut – Erik Björndahl in (67’), David Seger ut – Jake Larsson in (84’), Deniz Hümmet – Noel Milleskog in (84’).
Byten Östersund: Perry ut – Stolt in (56’), Arhin ut – Dosis in (67’), Turgott ut – Baptiste in (78’), Bellman ut – Awad in (78’), Ssewankambo ut – Kroon in (78’).
Domare: Bojan Pandzic, Robin Wilde (ass.), Pär Leek (ass.) och Henrik Mohlin (fjärde).