Storseger i Skåne

I Svenska cupens andra match ställdes ÖSK under söndagen mot IF Lödde på bortaplan. Deniz Hümmet gav ÖSK ledningen på straffspark i matchinledningen och David Seger och Kevin Walker fyllde på med ytterligare mål. Efter ett självmål från hemmalaget var ställningen hela 0-5 i paus. I andra halvlek sjönk tempot men inhopparna Erik Björndahl och Agon Mehmeti hann med att göra mål, vilket ledde till att matchen slutade 0-7.

Efter den tunga premiärförlusten mot Trelleborg sökte ÖSK under söndagen revansch. För motståndet stod IF Lödde och matchen spelades på division 3-lagets hemmaplan Tolvans IP. Redan i den andra minuten tog sig Collander fram på högersidan. Han vände inåt och avlossade ett skott med vänsterfoten mot bortre stolpen men målvakten sträckte ut och styrde bollen till hörna. Några minuter senare föll en felvänd Hümmet i straffområdet och domaren blåste i pipan. Straffspark för ÖSK. Hümmet stegade själv fram och rullade säkert in bollen i nät. 0-1 till ÖSK.

I den elfte minuten tog sig Collander på nytt in i straffområdet till höger. Han spelade bollen mot Seger som i bortre ytan tog emot, la bollen till rätta och pricksköt in 0-2 lågt vid målvaktens högra stolpe. Det dröjde inte lång tid innan det smällde igen bakom Löddes målvakt. Efter en hörnvariant i den 15:e minuten sköt Walker ur väldigt snäv vinkel och bollen gick via stolpen och in till 0-3.

I den 25:e minuten vann ÖSK andrabollen efter en hörna. Bollen spelades snett bakåt till Seger i position till höger några meter utanför straffområdet. David valde att skjuta direkt och träffen var perfekt. Bollen gick som en projektil mot det bortre krysset, touchade ribban och gick in i nät. 0-4.

I den 29:e minuten slog Hümmet en långboll i djupled. Mittback och målvakt missade i kommunikation och den förstnämnde nickskarvade bollen bakåt. Den utrusande målvakten var felpositionerad och närmaste ÖSK-spelare Karjalainen kunde se bollen rulla in till 0-5.

Trots fler chanser fick ÖSK nöja sig med fem bollar i nät innan paus.

Tidigt i andra halvlek gjorde Axel Kjäll dagens första ÖSK-byte när Björndahl kom in som ersättare till Karjalainen. Det dröjde inte särskilt länge innan även inhopparen skulle antecknas i eftermiddagens välfyllda målprotokoll. I den 60:e minuten slog Collander ett inspel längs med marken. Björndahl, placerad i ytan vid första stolpen, sköt direkt och bollen gick över målvakten och upp i nättaket. Ett halvdussin ÖSK-mål uppnådda.

Trots medvetenhet om att målskillnad kan bli avgörande i gruppen sjönk tempot en aning efter paus. Många byten i båda lagen bidrog också till en mer ryckig matchbild. ÖSK fortsatte skapa chanser men den skärpa som fanns innan paus var inte närvarande på samma sätt. På tilläggstid kunde dock Mehmeti enkelt peta in en boll i öppet mål efter öppnande passning från Collander. 0-7 blev slutresultatet.

Nästa cupmatch för ÖSK spelas på lördag den 6 mars kl. 13.00. Då kommer IK Sirius på besök till Behrn Arena.

Resultat:0-7 (0-5)
Mål: Hümmet (straff 7’), Seger (11’, 25’), Walker (15’), självmål (29’), Björndahl (53’), Mehmeti (90+2’)
Varningar: Rosenqvist
Byten IF Lödde: Grönevik ut - Rosenqvist in (18’), Larsson ut - Hegdal in (64’), Runnberg ut - Ekström in (65’), Rosenqvist ut - Öhlin in (80’), Edlund ut - Mårtensson in (80’)
Byten ÖSK: Karjalainen ut - Björndahl in (53’), Almebäck ut - Gerzic in (69’), Seger ut - Larsson in (69’), Hümmet ut - Mehmeti in (79’), Ali ut - Björnquist in (79’)

Domare: Fredrik Klitte, Marcus Strandberg (ass.), Simon Anderjon (ass.) och Dino Demo (fjärde)