Uddlöst ÖSK föll mot Trelleborg

I årets första tävlingsmatch, premiären i Svenska Cupen, ställdes ÖSK under lördagen mot Trelleborgs FF hemma på Behrn Arena. Gästerna inledde bäst och tog tidigt ledningen genom Offia. Efter paus slog TFF vakt om ledningen och ÖSK hade svårt att skapa målchanser. Trots ett par fina lägen på tilläggstid lyckades ÖSK inte spräcka nollan och matchen slutade 0-1.

Efter någon månad med träningsmatcher var det under lördagen dags för ÖSK-allvar för första gången under 2021. Första matchen i cupen med Trelleborgs FF som motståndare. Manager Axel Kjäll mönstrade en startelva där återvändande duon Skovgaard och Hümmet ingick.

Matchens första chans fick gästernas Offia när Skovgaard tappade bollen på egen planhalva. Allain stod dock iväg för TFF-anfallarens avslut. I den 13:e minuten stod ÖSK-försvaret för en bjudning. Almebäck blev av med bollen i eget straffområde och Offia fick ett nytt fritt läge. Den här gången placerade han bollen förbi Allain och in i mål. 0-1 och en rejäl smäll för ett yrvaket ÖSK. Drygt tio minuter senare spelade sig gästerna fram till ett fint läge men Brkic dundrade bollen högt över ribban från högerdelen av straffområdet.

ÖSK:s första chans dröjde till den 33:e minuten. Collander vände upp utanför straffområdet och skickade iväg ett hårt skott, men Nilsson i TFF-målet stod välplacerade och räddade till hörna. På tilläggstid fick gästernas ytter Brkic en chans i andravågen efter hörna men sköt på nytt bollen en bra bit utanför målramen. 0-1 i paus.

Även den andra halvleken inleddes med övertag för gästerna. Efter ett par minuter fick Trelleborg en frispark som slogs in i boxen och nickskarvades vidare. Bollen gick i stolpen och dansade på mållinjen innan Allain kunde rensa undan. Axel Kjäll försökte få fart på ÖSK-maskineriet med ett par byten och en liten effekt kunde anas efter en stund med det nya manskapet på banan.

I den 68:e minuten fick inbytte Mehmeti chansen i straffområdet efter en smart passning från Hussein Ali men det blev ett svagt avslut. Minuten därpå spelade sig ÖSK in i straffområdet och Taha Ali fick skottläge men träffade inte rent och bollen gick högt över. Trelleborg backade hem allt mer och ÖSK försökte forcera med inläggsspel från kanterna. Inläggen saknade dock allt som oftast kvalitet och fastnade på Trelleborgsförsvarare.

På tilläggstid sköt Hümmet en frispark över muren med Nilsson i målet stod rätt och räddade komfortabelt. Därefter kom ÖSK:s kanske bästa lägen i matchen. Bollen droppade ner framför fötterna på Hümmet i boxen. Anfallaren sköt men Nilsson reflexräddade. Hümmet tryckte sig fram och snappade upp returen men nästa skott parerade målvakten också. Sista chansen fick Björndahl, men hans nick på en högerhörna gick utanför. Det blev därmed förlust med 0-1 för ÖSK i säsongens första tävlingsmatch.

Nästa cupmatch för ÖSK spelas söndagen den 28 februari klockan 13.00. Då väntar IF Lödde på bortaplan.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Offia (13’)
Varningar: Skovgaard, Safiu, Söderqvist, Seger
Byten ÖSK: Walker ut - Gerzic in (54’), Collander ut - Mehmeti in (54’), Larsson ut - T. Ali in (60’), H. Ali ut - Björnquist in (80’), Almebäck ut - Björndahl in (80’)
Byten Trelleborgs FF: Amin ut - Safiu in (71’), Blomberg ut - Söderqvist in (71’). Håkansson ut - Tideman in (78’), Offia ut - Johansson in (78’)
Domare: Mohammed Al-Hakim, Niclas Ivarsson (ass.), Conny Hugman (ass.) och Mohammadreza Faghani (fjärde)