Mållöst på nytt mot Östersund

I den 20:e omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under måndagskvällen Östersunds FK på Jämtkraft Arena. Matchen var mållös efter första halvlek. Efter paus dominerade ÖSK kraftfullt, men laget saknade skärpa i avslutsmomenten. Matchen slutade därmed mållöst, 0-0.

Efter två raka segrar mot starkt motstånd klev ÖSK under måndagen ut på Jämtkraft Arena för möte med Östersunds FK. I avstängde Granlunds frånvaro fick Ali på nytt chansen från start till höger i backlinjen. Även Seger som senast byttes in tidigt och blev målskytt fick manager Kjälls förtroende från start.

Hemmalaget etablerade visst tryck mot ÖSK i matchinledningen med hjälp av ett antal hörnor, men det var ÖSK som skapade första chansen. Gerzic fick en passning från vänster och sköt direkt, dock utanför. ÖSK-bekante Mensiro fick sen chansen när han i bortre ytan fångade upp ännu en hörna för hemmalaget, men skottet gick över. I den sjunde minuten drog ÖSK upp ett fint anfall. Besara slog ut bollen till Seger som satte ned vidare snett inåt bakåt. På en fri yta stod Hümmet och sköt direkt. Avslutet gick på mål men tyvärr rakt på Keita som kunde hålla bollen.

Drygt tio minuter senare var samma två spelare i händelsernas centrum på nytt. Hümmet fick bollen på mittplan och noterade att Keita stod långt ut. Lånet skickade iväg ett lurigt långskott som droppade ner under ribban, men Keita hann tillbaka och tippade bollen till hörna. I den 27:e minuten slog Ali ett fint inlägg från hörnflaggan. Bollen passerade ÖFK-backen och landade hos Besara som sköt på volley. Tyvärr var avslutet missriktat. Båda lagen hade i övrigt svårt att ta sig fram till farliga chanser. ÖSK hade mycket boll men hade svårt att omsätta övertaget i målchanser. Precis innan pausvilan fångade Besara upp en misslyckad rensning utanför straffområdet. Han la bollen tillrätta och skickade iväg en projektil som gick tätt utanför det bortre krysset. 0-0 i paus.

ÖSK inledde andra halvlek starkt. Första chansen kom i den 48:e minuten när Seger slog ett inlägg från höger. Wright mötte bollen direkt vid strafformådesgränsen, men engelsmannens hårda volley gick en bit utanför. I nästa anfall fick Hörberg ett utmärkt läge i boxen men Östersundsyttern fick felträff och Jansson kunde lägga upp bollen för inspark. Strax därefter fick ÖSK en hörna från vänster. Bollen droppade ner i boxen och Isherwood styrde den mot eget mål. Keita var dock på tårna och reflexräddade framför fötterna på Larsson. Ett par minuter senare fick Besara chansen på volley efter en fin lyftning på frispark från Gerzic, men återigen var siktet för dåligt inställt och bollen gick över ribban.

ÖSK:s dominans sett till bollinnehav tilltog under andra halvlek men på den sista tredjedelen var låg Östersund kompakt. Med drygt tjugo minuter kvar nickade Mårtensson ner bollen till Larsson som sköt tungt men bollen fastnade på försvarare i boxen. ÖSK-spelarna ville ha straff men domaren vinkade avvärjande. En stund senare tråcklade Besara i straffområdet men när han slutligen kom till skott stod en försvarare på nytt i vägen. I den 90:e minuten fick Besara ett nytt läge. En lång hörna landade på hans fot utanför straffområdet men inte heller denna gång var kvaliteten på avslutet tillräckligt hög. På tilläggstid fick Östersund en frispark precis utanför straffområdet men Larsson i muren styrde bollen till en resultatlös hörna. Matchen slutade mållös, precis som det första mötet lagen emellan på Behrn Arena i somras.

Nästa match för ÖSK spelas på måndag den 21 september kl. 19. Då möter laget Mjällby AIF på bortaplan.

Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Hümmet, Isherwood, Wright
Hörnor: 13-6
Publik: -
Byten Östersunds FK: Baptiste ut - Awad in (46’), Hörberg ut - Sellars in (59’), Ssewankambo - Purver in (71’), Turgott ut - Bellman in (85’)
Byten ÖSK: Almebäck ut - Hjertstrand in (52’), Hümmet ut - Karjalainen in (87’), Mårtensson ut - Björndahl in (90+2’)
Domare: Per Melin, Robin Wilde (ass.), Simon Kristensson (ass.) och Henrik Mohlin (fjärde)