1-1 borta mot Elfsborg

Under söndagseftermiddagen var det dags för ÖSK att spela sin fjärde match i årets Allsvenska och för motståndet stod Elfsborg på Borås Arena. Hemmalaget hade det mesta av spelet i första halvlek men ÖSK tog ledningen genom Agon Mehmeti. I den andra halvleken kvitterade Jesper Karlsson på straff och matchen slutade oavgjort 1-1.

ÖSK kom till start med en nästintill identisk startelva som för en vecka sedan med ett undantag, Jake Larsson in och Jack Lahne ut. Det var hemmalaget Elfsborg som rivstartade och ÖSK såg väldigt nyvakna ut under matchens inledningskvart och bjöd på en handfull chanser. Skovgaard tog en varning efter 30 sekunder och sen var det spel mot ett mål. I den 11:e minuten sköt Gojani från central position i straffområdet och Oscar Jansson gjorde sin första räddning, på returen skulle Alm bara raka in den men sköt utanför. Minuten senare slog Amin en blindpass in i eget straffområde och Karlsson ställdes fri med Jansson, som tur var kunde Oscar rädda och hålla nollan fortsatt intakt. ÖSK hade otroligt svårt att få något flyt i passningsspelet och såg osäkra ut och fortsatte att bjuda på bolltapp hej vilt. Med halvtimmen spelad kom ÖSKs första målchans framåt. Jake Larsson utmanade ute till höger och tog sig in i straffområdet och sköt i steget men avslutet blev löst och Rönning räddade enkelt.

I den 35:e minuten nickade Ndione in bollen i mål, men linjemannen höjde flaggan och målet bortdömt. Med fem minuter kvar av halvleken var det Alms tur att dra till med ett farligt avslut som gick precis utanför Janssons bortre stolpe. I efterföljande anfall för ÖSK löpte Granlund ikapp en djupledsboll och dribblade sig elegant in i straffområdet längs med kortlinjen. Albin spelade smart in bollen i sidled genom straffområdet och Mehmeti kunde skicka in 0-1 i öppet mål, mycket vackert mål. Ett mål som kom helt emot matchbilden. Fler lägen inträffade inte i den första halvleken och det blev halvtidspaus med 0-1 på resultattavlan.

Inför andra halvlek valde Axel Kjäll att göra ett byte, Amin klev av och in med Gerzic. Det var dock Elfsborg som skaffade sig ett jätteläge direkt i och med ett nickläge för Karlsson från nära håll men bollen utanför. I den 52:a minuten uppstod en kontring för Elfsborg när samme Karlsson kom farandes på högerkanten och dribblade av Wright och tryckte ett hårt skott mot första stolpen men Jansson gjorde en kanonräddning med vänsterhanden. I den 66:e minuten slogs ett inlägg mot ÖSKs straffområde och Granlund råkade blocka bollen med handen och straff dömd. Karlsson klev fram och placerade bollen säkert till vänster om Jansson och 1-1. Elfsborg fick ny energi och var de som gick hårdast för ett ledningsmål under matchens sista 20 minuter.

Med drygt tio minuter kvar satte Holmén in en vansinnestackling på inhoppande Lahne och solklart rött kort och Elfsborg decimerade till 10 man. ÖSK tog tag i spelet och tryckte på men med två minuter kvar stack Elfsborg upp och Karlsson med ytterligare ett kanonläge men Jansson en superräddning igen! ÖSK försökte trycka på sista minuterna men fick inte till någon ordentlig sista chans och matchen slutade 1-1.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 2 juli kl. 19.00 och då gästar BK Häcken Behrn Arena.

Resultat: 1-1 (0-1)
Mål: Mehmeti 40´, Karlsson 67´.
Varningar: Skovgaard, Wright, Ondrejka, Mårtensson.
Utvisning: Holmén 79´.
Hörnor: 4-4
Byten ÖSK: Simon Amin ut – Nordin Gerzic in (46’), Jake Larsson ut – Jack Lahne in (71’), Robin Book ut – David Seger in (71’), Agon Mehmeti ut – Erik Björndahl in (76’), Johan Mårtensson ut – Benjamin Hjertstrand in (89’).
Byten Elfsborg: Marokhy Ndione ut – Deniz Hummet in (60’), Rasmus Alm ut – Jacob Ondrejka in (65’), Fredrik Holst ut – Samuel Holmén in (65’), Jesper Karlsson ut – Prince Isaac Kouame in (91’).
Domare: Bojan Pandzic, Fredrik Klyver (ass.), Marcus Lundgren Klitte (ass.) och Joakim Östling (fjärde).